bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,720.54 2.02%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,008.56 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 543.40 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 132.28 3.74%
xrp
XRP (XRP) $ 0.490359 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445942 1.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.145536 6.46%

Meta, Fransa’da ‘Metaverse Akademisi’ Açacak

meta fransada metaverse akademisi acacak

Metaverse vizyonu kapsamında ismini Meta olarak değiştiren Facebook, metaverse için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Metaverse deyince aklımıza gelen ilk şirketlerden olan Meta, dünyanın dört bir yanında bu konuda çalışmalar yapıyor. Şirket bu kez, Fransa’da ‘metaverse akademisi‘ açacağını duyurdu.

Meta’dan ‘Metaverse Akademisi’ Hamlesi

Meta ve bir Fransız dijital eğitim firması, yeni akademik yıl için Fransa’da bir “metaverse akademisi” kuracağını duyurdu.

meta fransada metaverse akademisi acacak

Meta‘nın güney Avrupa’dan sorumlu başkan yardımcısı Laurent Solly yaptığı açıklamada, akademinin ilk yılındaki hedefinin uzman teknoloji geliştiricileri, destek ve yardım teknisyenleri olmak üzere yaklaşık 100 öğrenciyi ücretsiz olarak eğitmek olacağını söyledi.

Çeşitliliğe özellikle dikkat edileceğini söyleyen Solly, ilk grubun yüzde 30’unun kadın olacağının altını çizdi.

Meta ile çalışan Fransız firması Simplon‘un kurucu ortağı ve patronu Frederic Bardeau, eğitimin yüz yüze olacağını, 3 boyutlu dünyaya ve sanal evrenlerdeki etkileşimlere odaklanan projeler etrafında döneceğini belirtti.

Metaverse akademisi, Paris, Lyon, Marsilya ve Nice gibi şehirlerde, her yıl şehir başına 20 öğrenciye eğitim verecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala