bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Meta, Facebook Girişlerini Metaverse ID Sistemine Ekliyor

meta facebook girislerini metaverse id sistemine ekliyor 2

Sosyal medya platformu Facebook’un çatı şirketi olan Meta, kullanıcıların metaverse girişleri için yeni bir giriş seçeneği ekliyor. Kullanıcılar Meta’nın metaverse projelerine Facebook hesapları ile giriş yapabilecek.

Meta’dan metaverse ID Hamlesi

Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya platformu Facebook’a olan ilgi azalmış olsa da Meta, Facebook’u halen yaygın olarak kullanılmasını istiyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada, Meta’nın metaverse hizmetleri için yeni bir giriş seçeneği ekleniyor. Bu yeni dönemde metaverse ID sistemine geçiş yapılacak ve kullanıcılar bu girişleri için Facebook hesaplarını kullanabilecek. Meta tarafından yapılan açıklamada, gelecek ay, kullanıcıların kullanmak için bir Facebook hesabı gerektirebilecek ürünlerle etkileşim kurmasına olanak tanıtan meteverse ID adı verilen yeni bir oturum açma ürününü hizmete alacak.

Şirket yeni ürününün hizmete sunulduğunda, kullanıcıların gelecekte diğer Meta cihazlarına gelecek olan işlevsellik araçları olan Quest donanımına kaydolmak ve oturum açmak için Meta hesaplarını kullanabileceğini belirtti. Kullanıcılar Meta hesaplarını Facebook ve Instagram hesaplarına da bağlamayı ya da bağlamamayı da seçebilecek. Meta ayrıca kullanıcıların Facebook hesaplarının aksine, kullanıcıların birden fazla Meta hesabı oluşturmasında özgür olduğunu belirtti.

meta facebook girislerini metaverse id sistemine ekliyor 3

Yapılan bu değişiklikle birlikte, video oyunları oynamak için özel bir sosyal medya profili girişine güvenmenin çeşitli sorunlardan şikâyet eden bazı VR kullanıcılarının endişeleri giderilmiş olacak. Pek çok kullanıcı gizlilikle ilgili sonuçlarla ilgilenirken, diğer kullanıcılar iki hesabın ayrı arkadaş listeleri, ayarlar ve kurallarla birleştirilmesiyle ilgili daha kurumsal sorunlar yaşadığı için hayal kırıklığına uğramıştı. Meta ayrıca 2023 yılının başından itibaren VR kullanıcıları için Meta hesaplarının standart giriş olarak kullanılacağını açıkladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala