bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,669.06 1.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,042.84 1.90%
bnb
BNB (BNB) $ 555.69 0.79%
solana
Solana (SOL) $ 141.38 2.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.520847 3.94%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.483805 3.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 0.39%

Meta CEO’su Zuckerberg’den Satın Alım Savunması

meta ceosu zuckerbergden satin alim savunmasi

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi olan Meta, metaverse alanında çalışmalarına devam ediyor. Şirketin CEO’su Mark Zucketberg, katıldığı bir etkinlikte sanal gerçekliğin geleceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Mark Zuckerberg’den Sanal Gerçeklik Çıkışı

Facebook’uın ana şirketi olan Meta Platforms’un CEO’su Mark Zuckerberg, sanal gerçekliğin geleceği ve şirketin gelişen metaverse işi üzerine açıklamalarda bulundu. Zuckerberg son zamanlarda eleştirilen Meta’nın sanal gerçeklik uygulama geliştiricisi Within’i satın almasıyla ilgili de konuştu.

meta ceosu zuckerbergden satin alim savunmasi 2

ABD Federal Ticaret Komisyonu, Temmuz 2022’de Kuzey Kaliforniya’daki federal mahkemede Meta’ya VR’ı (Sanal Gerçeklik) feshetme kampanyasının 2014 yılında bir VR başlık üreticisi olan Oculus’u satın almasıyla başladığını söyleyerek, satın alma anlaşmasını durdurması için dava açmıştı.

Komisyon Meta’yı, metaverse’de hakimiyet kurmanın yolunu satın almaya çalışmakla suçladı. Konu hakkında açıklama yapan Mark Zuckerberg, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Son olarak sanal gerçeklik öncüsü ve video oyun geliştiricisi id Sorfware’in kurucu ortağı John Carmack, Meta’da baş teknoloji danışmanlığı görevinden istifa etmesiyle Meta, sektörde başarılı bir ismi kaybetmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala