bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,896.85 4.94%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,069.22 5.33%
bnb
BNB (BNB) $ 541.69 6.59%
solana
Solana (SOL) $ 134.60 11.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488628 4.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46119 5.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154919 4.92%

Kripto Piyasalarının Gidişatı ve Merkeziyetsiz Finansın Geleceği

Merkeziyetsiz finans ve gelecekteki durumu üzerine konuşulan Ekosistem’in bu bölümünde, Annabelle Huang konuk olarak yer aldı. Başak Burcu Yiğit’in sunduğu programda kripto para piyasasının genel durumundan ve blockchain ekosisteminde kadınların rolünden bahsedildi.

Nelerden Bahsedildi?

Annabelle Huang, kripto piyasasının güçlü ve zayıf yanlarına değindi. Kripto varlıkların güçlü yanlarını yüksek hız, hızlı büyüme, 7/24 likidite, çok küresel ve doğal olarak açık olması şeklinde sıraladı. Zayıf yönü olarak da hala kullanım durumunda olması ve dolayısıyla birçok kişinin kriptoya spekülatif bir varlık gibi davranması olduğunu açıkladı. “Sürdürülebilir kullanım durumları oluşturuyoruz. İşlemler ve yüksek değeri için doğal olarak kriptoya ihtiyaç duyduğumuz senaryolar yaratıyoruz.” diyen Huang, bu çerçevede daha çok kurumsal müşterilere finans hizmeti sunduklarını bildirdi.

Çalıştığı şirketin bu doğrultuda kıs, orta ve uzun vadeli stratejisini anlatan Huang, şunları kaydetti:

“Ana faaliyet alanlarımızı ve hizmetlerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Bunları kurumsal seviyedeki hizmetler, yüksek gelirli bireyler ya da bunlara ihtiyaç duyan seçkin tüketiciler oluşturuyor. Bu hala bizim ana faaliyet alanımız. Asya’da güçlü bir temelimiz olmakla beraber, küresel olarak faaliyet gösterdiğimiz için ana faaliyet alanımız Singapur, Hong Kong, son zamanda yeni açıldığımız Japonya, Avustralya, Ortadoğu’daki yeni ortak girişimimiz gibi temel piyasalar oldu. Buralarda lisans almaya çalıştık. Ayrıca kısmen Hindistan bölgesi ve Kuzey Amerika gibi kriptoda varlık yönetimine ihtiyaç duyan kullanıcı tabanımızın olduğu yerlerle ilgilendik.”

Büyümenin hala piyasa döngüsü ile örtüşmesi gerekeceğini düşünen Huang, bu alanda liderler arasında yer aldıklarını söyledi.

Merkeziyetsiz Finans Belirli Bir Planlama İster

Şu anda ayı piyasasında bulunulduğunu hatırlatan Huang, makro piyasaların kripto varlıkları etkilediğini vurguladı. yakın zamanda V şeklinde bir toparlanma görüleceğini düşünmeyen Huang, “Ayrıca Rusya ve Ukrayna arasındaki çatışma, Avrupa’nın geri kalanındaki durum ve küresel enflasyon da tetikliyor. Her yerde bununla mücadele ediliyor ve artık kolay para mevcut değil. Merkeziyetsiz finans belirli bir planlama üzerine kuruludur.” ifadelerini kulllandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Beyza Nur Kızıldemir

Beyza Nur Kızıldemir 6 Temmuz 1997 tarihinde Bursa’da dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise yıllarını Bursa’da geçirdi. Şu an İstanbul’da yaşıyor. Çocukluğundan bu yana tiyatro, müzik, sinema ve edebiyata ilgi duydu, zaman zaman bu branşlarda eğitimler aldı. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Beyza, aynı zamanda Gazetecilik bölümü ile de çift anadal yaptı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala