bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,572.03 4.21%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,091.13 5.24%
bnb
BNB (BNB) $ 606.61 0.84%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 8.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.516764 5.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.463724 6.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147908 8.22%

Merkez Bankası’ndan Piyasaya Bir Müdahale Daha Geldi

merkez bankasindan piyasaya bir mudahale daha geldi

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) piyasa gelişmeleri ile ilgili açıklama yayınlamıştı. Buna rağmen Dolar ve Euro kuru tüm Türkiye’nin hala gündeminde. Son günlerde döviz kurlarında yaşanan hareketliliğe Merkez Bankası’ndan bir müdahale daha geldi.

Merkez Bankası’dan Piyasa Gelişmelerine Müdahale Geldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamaya göre; “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.” ifadelerine yer verildi.

merkez bankasindan piyasaya bir mudahale daha geldi 2

Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde; belli koşullar altında kalıcı yön amacı taşımadan sadece aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir. Döviz piyasalarında gerçekçi olmayan ve iktisadi temellerden tamamen uzak, sağlıksız fiyat oluşumları gözlemlendiğini açıklamıştı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dün yatırımcılar ile bir araya geldi. Şahap Kavcıoğlu yaptığı açıklamada “Döviz piyasasında gerçekçi olmayan, sağlıksız fiyat oluşumu var, TCMB yüksek volatiliteye müdahale edebilir.” ifadelerine yer vermişti.

Bunun yanında gün içerisinde en yüksek 13.89 seviyesine kadar yükselen dolar kuru müdahalenin ardından 13.54 seviyelerine geri çekildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala