bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,051.16 3.98%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,129.84 4.70%
bnb
BNB (BNB) $ 610.13 0.44%
solana
Solana (SOL) $ 145.95 8.36%
xrp
XRP (XRP) $ 0.521164 4.39%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472398 5.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150604 7.37%

Merkez Bankası Dijital Para Birimleri Küresel Finansmanı Alt Üst Etme Gücüne Sahip

Merkez Bankasi Dijital Para Birimleri Kuresel Finansmani Alt Ust Etme Gucune Sahip 2

Merkez bankası dijital para birimleri, para anlayışımızı ve onun kullanımlarını temelden değiştirecek.

Yakın tarihli bir Uluslararası Ödemeler Bankası veya BIS şeması, konuşmalar ve raporların yanı sıra zaman içinde insanların Google arama ilgi alanlarına da yansıyan merkez bankalarının CBDC’lere artan ilgisini göstermektedir.

Amerika Birleşik Devletleri kendi dijital para birimi girişimlerinde de önemli adımlar atıyor. Ağustos ayında, ABD Federal Rezervi , ABD’de 2023 veya 2024’te anında ödemeleri uygulamaya yönelik adımlar açıkladı . Ayrıca, Boston Federal Rezerv Bankası, “merkeze yönelik varsayımsal bir dijital para birimi tasarlamak ve oluşturmak için Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile işbirliği yapıyor. banka kullanır. ”

CBDC’lere paradigma kaymasında, paranın anlamı, fizikselliği ve istikrarı değişebilir ve paranın değeri, merkez bankalarının ve hükümetlerin politika hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olmak için kasıtlı olarak değiştirilebilir. Bunun mahremiyet, veri kullanımı, para politikasının uygulanması ve vatandaşlar ile hükümetleri arasındaki ilişki ile ilgili birçok sonucu vardır. Ek olarak, mahremiyetin sınır ötesi etkileri, verilerin kullanımı ve vatandaş olmayanlarla yabancı hükümetler arasındaki ilişki düşünüldüğünde kavramlar daha karmaşık hale geliyor.

Merkez bankaları ve hükümetler neden CBDC’leri isteyebilir?

Merkez bankalarının ve hükümetlerin CBDC’lerin benimsenmesini düşünmelerinin birçok nedeni vardır. Gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde, bankasız ve yetersiz banka hesabı olmayanlar için finansal tabana yayılma sıklıkla bahsedilmektedir .

Örneğin, bir banka hesabına erişmenin zor olduğu ülkelerde, dijital varlıklara erişimi olan bir akıllı telefona sahip olmak, sürtüşmeyi ortadan kaldıracak ve daha kapsayıcı bir finansal sistem için bir araç sağlayacaktır. Ve bu önemli olsa da, gelişmiş ekonomilerin motivasyonları ciddi olarak dikkate değer olabilir. Gelişmiş ekonomiler genellikle finansal istikrar, ödeme verimlilikleri ve dinamik ve programlanabilir para aracılığıyla para politikasının uygulanmasını belirtir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala