bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,652.93 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,577.52 0.18%
bnb
BNB (BNB) $ 586.99 1.39%
solana
Solana (SOL) $ 185.23 1.57%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620992 0.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651252 0.67%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216642 16.64%

Merge Etkisi: Ethereum 2.0’a Kitlenen ETH Miktarı ATH Yaptı

Merge Etkisi Ethereum 2.0

Ethereum Blockchain ağı için oldukça kritik bir dönemden geçiyoruz. Öyle ki bir taraftan zorlu piyasa koşulları yatırımcıları zorlarken, diğer taraftan daha önce hiç yapılmamış bir operasyon süreci geliştiricileri zorluyor. Bu noktada 15-16 Eylül’de gerçekleşmesi planlanan Merge, Ethereum’a önemli bir heyecan getirmiş durumda. Buna yatırımcıların tepkisi ise ETH 2.0‘a kilitlenen ETH‘lerin miktarının hızla artması ile görülüyor. Öyle ki bu miktar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak yeni bir ATH daha belirledi.

Merge Etkisi: Ethereum 2.0'a Kitlenen ETH Miktarı ATH Yaptı
Kaynak: Dune

Merve Yaklaşırken Ethereum 2.0’a Kilitlenen ETH Miktarı Hızla Artıyor

Ethereum Blockchain ağı, yapılması planan 5 ayrı adım ile birlikte Proof of Work konsensüs mekanizmasından Proof of Stake mekanizmasına geçmeyi amaçlıyor. Bu noktadan itibaren ağ üzerindeki madenciler Dagger Hashimoto and Ethash algoritması ile madencilik yapıyorlardı. Bu noktada ihtiyacınız olan tek şey belli bir miktar depolama alanı ve çokça işlem gücüydü. Ancak günümüzde plananlanan Ethereum 2.0 ile birlikte Proof of Stake’e geçen Ethereum artık işlemleri doğrulama ve ilgili ücretleri alma şansı elde etmek için, doğrulayıcıların harcayamayacakları en az 32 ETH’yi kilitlemeleri veya stake etmenizi istiyor.

Doğal olarak bunu yaptığınızda ihtiyacını olan sadece depolama alanı ve iyi bir internet hızı oluyor.

Ethereum 2.0’a geçmek isteyen madenciler ise bu noktada hızlı bir şekilde 32 ETH’yi stake ederek geçiş sonrası işlem ücretleri ile pasif bir gelir elde etmeyi planlıyorlar. Dune verilerine göre ise şu anda stake edilen  ETH sayısı 13.2 milyonu aştı, benzersiz mevduat sahipleri ise 80.000’in biraz altında seyrediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala