bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,472.88 1.22%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.05 1.79%
bnb
BNB (BNB) $ 588.44 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 188.19 2.72%
xrp
XRP (XRP) $ 0.62243 1.79%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64864 0.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216624 9.90%

Mercado Libre Kripto Ticaretini Genişletmeye Devam Ediyor

mercado libre kripto ticaretini genisletmeye devam ediyor

Dünya genelinde kripto şirketleri genişleme planlarını uygulamaya devam ediyor. Piyasa değerine göre Latin Amerika’nın en büyük e-ticaret şirketi olan Mercado Libre, dijital cüzdanını genişletmeye devam ediyor.

Mercado Libre’den Şili Açılımı

Latin Amerika’nın en büyük e-ticaret şirketi olan Mercado Libre, dijital cüzdan uygulaması olan Mercado Pago aracılığıyla Şili’de kripto ticareti hizmeti sunmaya başladı.

Konu hakkına açıklama yapan Mercado Libre’nin fintech yetkilisi Osvaldo Gimenez, Şili’deki Mercado Pago kullanıcılarının artık en az 50 Şili pezosu ile Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) ticareti yapabileceklerini dile getirdi.

mercado libre kripto ticaretini genisletmeye devam ediyor 2

Mercado Pago, kripto ticaret özelliğini Latin Amerika kripto şirketi Ripio ile ortaklık kuruyor. Şirket daha önce Aralık 2021’de Brezilya’da kripto ticaretini etkinleştirmiş ve benzer hizmeti geçtiğimiz yıl Meksika’da başlattı.

Gimenez açıklamasında, Aralık 2021’den bu yana Brezilya’daki Mercado Pago’da 2 milyonun üzerinde kullanıcı kripto ticareti yaparken, bu özelliğin Meksika’da kullanıma sunulmasından sonraki ilk ayda 150.000’den fazla kullanıcının da bunu yaptığını dile getirdi. Mercado Pago’nun Şili’deki kıdemli yöneticisi Matías Spagui konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Kripto ticaret işine girmek, Şili ve Latin Amerika’da finansal hizmetlere olan erişimi dönüştürmeye ve genişletmeye devam etmek için atmış olduğumuz başka bir adımdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala