bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,070.70 2.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,180.93 1.81%
bnb
BNB (BNB) $ 595.01 4.73%
solana
Solana (SOL) $ 153.30 3.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.542476 4.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.513721 4.80%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.158517 1.74%

Merakla Beklenen Fed Tutanakları Açıklandı

merakla beklenen fed tutanaklari aciklandi

Küresel olarak en önemli düzenleyiciler arasında yer alan ABD Merkez Bankası (Fed), dikkatle takip edilmeye devam ediliyor. Son olarak FOMC toplantısı ardından yapılan açıklamalar sonrası Bitcoin (BTC) 45.500 doları gördü ve diğer birçok kripto para haberden etkilendi.

Federal Rezerv Kurulu ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC), 14-15 Aralık 2021’de yapılan Komite toplantısının tutanaklarını yayınladı. Fed tutanakları arasında bazıları ise dikkat çekti. FOMC toplantısında katılımcılar, geçtiğimiz on yıldaki enflasyonu düşük tutan faktörlerin pandeminin etkisi geçtiğinde yeniden ortaya çıkabileceğini belirtti.

merakla beklenen fed tutanaklari aciklandi

Fed Tutanaklarının Detayları

FOMC, yıl içinde düzenli olarak planlanmış birtakım genel toplantı ve gerektiğinde diğer toplantılar düzenler. Toplantıların tutanakları ise politika kararı tarihinden üç hafta sonra yayımlanmaktadır.

Bu tutanaklara baktığımızda ise Federal Rezerv yetkililerinin, güçlenen bir ekonominin ve daha yüksek enflasyonun önceden beklenenden daha erken ve daha hızlı faiz artışlarına yol açabileceğini, bazı politika yapıcıların da kısa süre sonra bilançoyu küçültmeye başlamayı tercih ettiğini görüyoruz.

Yayımlanan tutanaklara göre:

“Katılımcılar genel olarak ekonomi, işgücü piyasası ve enflasyona ilişkin bireysel görünümleri göz önüne alındığında, federal fon oranını katılımcıların daha önce tahmin ettiğinden daha erken veya daha hızlı bir şekilde artırmanın garanti altına alınabileceğini belirttiler.”

Diğer tarafta tutanaklarda, “Bazı katılımcılar, federal fon oranını artırmaya başladıktan hemen sonra Federal Rezerv’in bilançosunu küçültmeye başlamanın uygun olabileceğini de belirttiler” ifadeleri de dikkat çekti.

Aralık toplantısının sonunda FOMC, enflasyondan kaynaklanan artan risklere atıfta bulunarak, Fed‘in tahvil alım programını Kasım başındaki bir önceki toplantıda belirtilenden daha hızlı bir şekilde sonlandıracağını duyurdu. Yeni program, Merkez Bankasını Mart ayında alımları tamamlama yoluna koyuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala