bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Meltem Demirörs: Coinbase, Goldman Sachs’tan Daha Büyük

coinbase

CoinShares CSO’su Meltem Demirörs, katıldığı Squawk Box’ın yeni bölümünde, halka arzın ardından Coinbase’in değerlemesi ile ilişkin görüşlerini paylaştı.

Coinbase’in özel piyasalar içerisinde değerinin 147 milyar dolara ulaşmasından ötürü, hafta sonunda 90 milyar doların çok üzerine çıkması bekleniyor.

Beklenen bu rakam, Goldman Sachs’ın 113.79 milyar dolarlık piyasa kapitalizasyonundan daha büyük.

Coinbase, Goldman Sachs’ı Geride Bırakıyor

Demirörs, katıldığı programda, Coinbase’in doğrudan listelenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha önce New York Borsası’nda Roblox, Spotify, Slack ve Palantir gibi şirketlerin doğrudan listeleri yer aldı. Coinbase’in doğrudan listeleme için değerlemesi toplamda 90 milyar dolar seviyesinde. Bu rakam, yukarıda bahsedilen şirketlerden çok daha yüksek.

Coinbase hisseleri, şu ana kadar özel piyasalarda işlem görüyor. Demirörs’e göre şirketin OTC platformlarındaki değerlemesi şu anda 147 milyar dolar. CoinShares CSO’su hafta sonunda Coinbase değerinin 90 milyar dolardan daha yüksek seviyeye çıkmasını bekliyor.

Coinbase hisseleri COIN adıyla Nasdaq’te işlem görecek. Halka arzdan farklı olarak, doğrudan listelemede hisseler önceden belirlenmiş bir fiyat olmadan işlem görmeye başlar. Doğrudan listelemeden sonra hisse fiyatı, hisse senetlerinin arz ve talebine bağlı olarak belirlenir.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala