bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Meltem Demirörs, Bitcoin’in (BTC) Yanlış Anlaşılma Sebepleri Üzerinde Durdu

coinshares-csosu-meltem-demirorsden-volatilite-aciklamasi

CoinShares’in CSO’su Meltem Demirörs, Bitcoin (BTC) ile ilgili bazı yanlış anlatılardan rahatsızlık duyduğunu ve katlanamadığını ifade etti. Bunu değiştirmeye çalıştıklarını da vurguladı.

“Bitcoin topluluğunda ve Bitcoin topluluğunun dışında yer alan bazı kalıcı anlatılar söz konusu. Bunlardan bazılarına katlanamıyorum.”

Demirörs, kripto varlıklara şüpheyle yaklaşan kişilerin, blok zinciri teknolojisi hakkında bilgi edinmeye daha açık hale geldiklerini söyledi. Ancak buna rağmen yanlış anlaşılmaların da devam ettiğini vurguladı. Demirörs’e göre Bitcoin hakkındaki en yanlış fikirlerden bir tanesi Bitcoin’in suç işlemek için kullanıldığı yanılgısı.

“Suç işlemek adına kullanılan en yaygın araç ABD doları. En çok kullanılan ikinci araç ise geçtiğimiz yıl bankalar tarafından ödenen 6 milyar dolarlık para cezasının da gösterdiği gibi ABD bankacılık sistemidir ve bu tüm zamanların rekorudur.”

Bitcoin karşıtı bir diğer argüman da madenciliğin doğaya yaptığı kötü etkidir. Demirörs ise bunun tam tersini savunuyor:

“Bitcoin’in neden düşük enerji için büyük bir nimet olacağını düşündüğümü vurgulamak için son zamanlarda fazla zaman harcıyorum. Bitcoin enerji şebekelerini dengelemeye yardımcı olabilecek ve altyapımızı daha güvenli ve esnek hale getirebilecektir. Aynı zamanda, yenilenebilir enerji tüketimine yatırım yapmayı ekonomik olarak mümkün kılan, etkili bir paradır.”

Demirörs, birçok kişinin Bitcoin hakkında kötü düşüncelere sahip olduğunu ancak bunu değiştirmeyi umduğunu söyledi:

“Sektörde yapmayı en çok sevdiğim şeylerden bir tanesi, insanlara gördüklerimi aktarmak ve nereye gittiğimizi görmelerine yardımcı olmaya çalışmaktadır. Son 12 ay içinde insanlar bu teknoloji hakkında konuşmaya daha istekli hale geldiler.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala