bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,443.87 1.84%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,556.36 2.27%
bnb
BNB (BNB) $ 587.02 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 188.85 4.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.620821 2.26%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.645419 1.35%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215581 11.13%

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla üçüncüsü gerçekleştirilen Kripto Bülten’de geçtiğimiz haftanın öne çıkan başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla üçünsü gerçekleştirilen Kripto Bülten’de bu hafta Amazon Bitcoin ile ödeme kabul edecek mi? En çok yükselen altcoinler ve Elon Musk’ın bitcoin açıklamalarına kadar geçtiğimiz haftanın öne çıkan başlıklarına yer verildi.

Konu Başlıkları;                                                                 

  • Amazon Bitcoin ile ödeme kabul edecek mi?
  • Elon Musk’ın Bitcoin açıklamaları,
  • En çok yükselen altcoinler, en çok yükselecek altcoinler
  • Burger King ve Mastercard açıklamaları

Nelerden Bahsedildi;

– Amazon’un bu yıl sonuna kadar kesinlikle Bitcoin ve kripto paralar ile ödeme başlatmak istiyor. Bununla beraber, e-ticaret devinin 2022 yılına kadar kendi tokenini da piyasaya sürebileceği konuşulurken Amazon’dan açıklama gecikmedi. Amazon konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bitcoin ile ödeme kabul edeceği iddiasını reddederken, kripto paraları araştırmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

– Square CEO’su Jack Dorsey ve Ark Invest kurucusu Cathie Wood’un da katıldığı panelde Musk, SpaceX’in de Bitcoin sahibi olduğunu, ardından paranın kolaylıkla transfer edilmesi gerektiğine inandığını, bunu PayPal ile yapmak istediğini söyledi. Elon Musk bu açıklamasından sonra, Bitcoin’in çevresel etkisi ile ilgili son zamanlardaki endişelerine rağmen, Tesla Bitcoin satmadı. Ayrıca Elon Musk’ın elektrikli araç şirketinin yaptığı 2. çeyrek bilançosuna göre, yeni dijital varlık satışı veya alım yapılmadı.

– Coingecko verilerine göre bu hafta piyasa değeri açısından ilk yüz kripto para birimi arasında en çok artış gösteren 5 altcoin video tarihi itibariyle Axie Infinity, Telcoin, OKB, Amp ve Terra oldu. Axie Infinity, hafta içerisinde %200’ün üzerinde değer kazanarak dikkatleri üzerine çekti.

– Burger King Brezilya, bir köpek atıştırması olan Dogpper’ın satın alınması için Dogecoin kabul edecek. Şirket, daha önce ürünü Arjantin’de piyasaya sürmüştü, böylece müşteriler teslimatlarını aldıklarında köpekleriyle bir şeyler paylaşabiliyorlardı. Fakat Burger King Brezilya, şu anda müşterilerin DOGE kullanarak, insanların yiyeceği menülerden satın almalarına izin verecek gibi görünmüyor.

– Mastercard, NFT’ler için pazarlar oluşturmak üzere kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi ile çalışan firmalara yardımcı olmak için Start Path programını başlattı. Bu programla beraber Mastercard, artık kripto para şirketlerini destekleyecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala