bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,907.39 2.29%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.46 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 581.15 4.59%
solana
Solana (SOL) $ 151.17 7.12%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531067 1.81%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.501497 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161809 6.75%

Melis Hazal Karagöz’ün Sunumuyla İlki Gerçekleştirilen Kriptografik’te Bu Hafta Kolay Teknik Analiz Eğitimi Konuşuldu

Melis Hazal Karagöz’ün sunuculuğunda ilki gerçekleştirilen Kriptografik’in ilk bölümünde, Matriks Akademi Direktörü Kıvanç Özbilgiç’in anlatımı ile kolay teknik analiz eğitimi verildi.

Konu başlıklarından bazıları ise şu şekilde;

  • Teknik analizlerde destek direnç trendi nedir?
  • Temel teknik analiz nasıl yapılır?
  • Bitcoin ve altcoinlerde teknik analizlerin anlaşılabilir olmasını ve ayrıca yeni başlayanlar neler yapmalı?

Nelerden Bahsedildi?

– Melis Hazal Karagöz, başlangıç olarak en çok merak edilen konu olan alım-satım aşamasında nereden başlayacaklarını bilmeyen izleyiciler ve teknik analiz kısmında zorluk yaşayanların kolay bir teknik analiz nasıl yapılır? Sorusunu Matriks Akademi Direktörü Kıvanç Özbilgiç’e yöneltti;

Kıvanç Özbilgiç ”Birçok yatırımcı ilk başta trend çizgilerini çizememesi gibi bir problem yaşıyorlar. Öncelikle trend çizgilerinden ne anlıyoruz bu çok önemli. Trend var mı? varsa hangi yönde var veya trend değişti mi? gibi sorulara cevap verebiliyoruz. Burada dikkat edilecek nokta trend çizgisini çizerken, olabildiğince çok sayıda noktaya değmesi o trendi daha güçlü ve daha güvenilir olduğuna işarettir” dedi.

Melis Hazal Karagöz, yatırımcıların grafik takibini hangi aralıklarda takip etmeleri gerektiğine değinerek sözü Kıvanç Özbilgiç’e bıraktı;

Kıvanç Özbilgiç ”Buradaki önemli nokta hangi vaade de işlem yapıyorsunuz eğer uzun vaade de bir yatırım düşünüyorsanız o zaman günlük ve haftalık grafik takibi yapmalısınız. Orta vadeli bir yatırımcı olarak kendinizi tanımlıyorsanız o zaman yatayın vereceği rakam beklenmelidir. Günlük grafik bize ana gidişatı göstermektedir. Farklı grafiklerden yardım almak önemli. Ayrıca önemli olan piyasalarda geçirdiğimiz zaman dilimidir” diye konuştu.

Başlangıçta en çok kafa karışıklığı yaratan bir diğer konu olan destekler ve dirençler hakkında Kıvanç Özbilgiç’e soru yönelten Melis Hazal Karagöz, yatırımcılar için direncin ne olduğunu ve bu dirençlerin nasıl belirlendiğini sordu;

Kıvanç Özbilgiç ise “Birçok aracı kurum veya analist destekler hakkında farklı söylemlerde bulunuyorlar. Yatırımcılar da bu destek ve dirençler hakkında kafa karışıklığı haliyle yaşıyor. Aslında bu konunun çok kolay yöntemleri var. Destek seviyeleri ve direnç seviyelerinin ne olduğunu iyi anlamak önemlidir” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala