bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Melis Hazal Karagöz’ün Sunumuyla İkincisi Gerçekleştirilen Kriptografik’te Bu Hafta Dolar, Altın Tahminleri ve Kripto Paralar Hakkında Konuşuldu

Melis Hazal Karagöz’ün sunuculuğunda bu hafta ikincisi gerçekleştirilen Kriptografik’in bu bölümünde, Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş ile dolar, altın tahminleri ve kripto para yatırımı hakkında konuşuldu.

Konu Başlıkları;

  • Kripto paraların geleceği ve kripto para yatırımı
  • Altın ne olacak, altın yükselir mi, gram altın ve çeyrek altının durumu
  • Dolar yükselecek mi, dolar ne olacak?

Nelerden Bahsedildi?

– Melis Hazal Karagöz, İslam Memiş’e doların yükselmesi, Türk lirasının değerinin düşmesi ve Merkez Bankası’nda yaşanan değişikler çerçevesinde güncel olarak ekonominin durumunu sordu:

İslam Memiş “2021 Analiz Raporumda yıllık öngörü ve tahminlerim de bu yılın sonuna kadar doların 9 ve 9.25 TL olma ihtimallerinin çok yüksek olduğunu gördüğümü ifade ettim ve teknik olarak çalışmalarım bu yönde. Çünkü enflasyon ve beraberinde ekonomik tabloya baktığımız zaman bu süreçte sürpriz gelişmeler de gördük. Özellikle Merkez Bankası’nın başkanlarının sürekli olarak görev değişikliği yaşaması ciddi anlamda görüş ayrılıkları yaşanmaya başladı ve bu belirsizlikler çerçevesinde ekonomide net bir tablo göremiyor” diye ekledi.

– Melis Hazal Karagöz; “Özellikle altın yatırımcıları için altında durum nedir?” sorusunu İslam Memiş’e yöneltti:

İslam Memiş “Altın son bir buçuk yıldan beri ciddi bir şekilde belirsizlikle yoluna devam ediyor. Tabii ki sınırlı bir varlık olduğu için koronavirüs salgını sürecinde mesela gram altın Türkiye’de %68 civarında değer kazandı. Şu anda gram altın TL fiyatı 500-510 lira civarında seyrediyor. Özellikle altın ve kripto para piyasası ile bir ilişki kurmak isterim. Mesela kripto paralar piyasasına giren dünyadaki yatırımcılar fiziki emtialarını satarak girdi ve Bitcoin ve kripto paralar zirvedeydi. Orada satış yapan yatırımcılar oradaki altını aldılar ve 1880 dolar seviyesine kadar altında hızlı bir yükseliş yaşandığını gördük” diye konuştu.

Bir yatırım planının olup olmadığını soran Melis Hazal Karagöz, sözü İslam Memiş’e bıraktı:

İslam Memiş “Yatırım planım kesinlikle uzun vadeli ve ihtiyacım olmayan bir parayla bunu yapmayı düşünüyorum ve bu piyasayı daha çok öğrenmek için aynı zamanda bu piyasayı çocuklarıma öğretmek için yapacağım ve eğitim amaçlı olacak. Çocuklarınıza gelecekte dijital para veya varlık bırakacaksanız, çocuklarınıza o piyasayı tanıtacaksınız ve işlem yapmayı öğreteceksiniz” şeklinde konuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala