bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla dördüncüsü gerçekleştirilen Kripto Bülten’de geçtiğimiz haftanın öne çıkan başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla dördüncüsü gerçekleştirilen Kripto Bülten’de Kripto varlık piyasasını yakından ilgilendiren gelişmeler aktarıldı. Kripto Bülten’de geçtiğimiz hafta yaşanan önemli gelişmeler içerisinde; Paribu ve Fenerbahçe’nin Fenerbahçe Token iş birliğinden, Türkiye’nin ticarette ve alışverişte kullanılabilecek olan dijital para çalışmalarına kadar birçok konudan bahsedildi.

Konu Başlıkları;

  • Paribu ve Fenerbahçe’nin Fenerbahçe Token iş birliği
  • Wells Fargo, müşterilerine kripto varlık hizmeti sunacak
  • Hiçbir yerde olmayan Amy Winehouse görüntüleri NFT olarak yayımlanacak
  • Türkiye’nin ticarette ve alışverişte kullanılabilecek olan dijital para çalışmaları
  • Google’da Bitcoin reklamları yayınlanmaya başladı

Nelerden Bahsedildi;

– Paribu ve Fenerbahçe Spor Kulübü, kulübün resmi taraftar token’ı Fenerbahçe Token için anlaşmaya vardı. Token sahipleri, marş seçimi ve forma tasarımından tesislerdeki bölümlerin adlarına kadar farklı konularda belirleyici olabilecek.  Bununla birlikte, Fenerbahçe Token, Fenerbahçe sporcularıyla, teknik heyetiyle ve yöneticileriyle tanışma imkânının yanı sıra özel kurgulanmış stat ve tesis turlarına katılma olanağı da sağlayacak. Ayrıca kullanıcılar Fenerbahçe Token için 9-12 Ağustos’ta talepte bulunabilecek. 

– Bitcoin’in fiyatı geçtiğimiz hafta Coingecko verilerine göre, 40.890 dolar seviyesinden işlem görmüştü. Bitcoin’in fiyatındaki bu yükselişi değerlendirmek isteyen dünyaca ünlü ABD’li bankacılık devi olan Wells Fargo, müşterilerine kripto varlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor.

– Dünyaca ünlü şarkıcı Amy Winehouse’un ölümünden 10 yıl sonra hayranlarını sevindirecek haber gazeteci ve yazar Daphne Barak’tan geldi. Amy’nin hayranlarına özel hiçbir yerde görülmemiş dijital bir NFT yayınlayacağını söyleyen Barak bu açıklamasıyla, birçok kişiyi meraklandırdı.

– Türkiye’nin dijital para çalışması ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, dijital TL’nin 2022 yılında kullanıma sunulabileceğini söyledi. Kavcıoğlu’na göre, ticarette ve alışverişte kullanılabilecek olan dijital para çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor ve pilot uygulamaların bu yıl başarılı olması halinde 2022 yılında Türkiye kendi dijital parasını kullanılabilir.

– Google, Haziran ayında yaptığı açıklamada, 3 Ağustos itibariyle, Bitcoin ve kripto varlık firmalarına dair, platformunun bir parçası olan birçok web sitesinde reklam verebileceğini duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala