bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,402.26 2.40%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,081.71 1.42%
bnb
BNB (BNB) $ 559.54 1.90%
solana
Solana (SOL) $ 145.73 6.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504706 1.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471089 4.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153092 3.08%

Melis Hazal Karagöz ile Kripto Bülten’de Haftanın Öne Çıkan Başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen Kripto Bülten’in yeni bölümü yayınlandı. Geçen haftanın öne çıkan başlıkları arasında; Sosyal medyadaki çöküşlerin ardından Bitcoin Facebook’u geride bırakması, SEC başkanı kripto paralar ile ilgili yeni açıklamaları ve ekosistemdeki birçok gelişmelere kadar bu haftaya dair önemli konulardan bahsedildi.

Konu Başlıkları:

  • Sosyal Medyadaki Çöküşlerin Ardından Bitcoin Facebook’u Geride Bırakması
  • SEC Başkanı Kripto Paralar ile İlgili Yeni Açıklamaları
  • Kripto Ekosistemindeki Gelişmeler
  • NFT Dünyasında Yaşananlar

Nelerden Bahsedildi

-Dijital dünyanın en önde gelen isimlerinden; Instagram, Facebook ve WhatsApp bu hafta içinde yaklaşık altı saat süren bir erişim problemi yaşadı. Facebook yaşanan problemler ile ilgilenirken, Bitcoin yükselişini devam ettirdi ve piyasa değeri açısından sosyal medya devini geride bıraktı.

-CNBC’nin haberine göre US Bank, müşterilerine kripto varlık saklama hizmetleri sunacak. Bankanın varlık yönetimi ve yatırım hizmetleri bölümünün başkan yardımcısı Gunjan Kedia konu ilgili olarak müşterilerinin Bitcoin, Bitcoin Cash ve Litecoin saklayabileceğini söyledi. New York dijital yatırım grubunun alt saklama kuruluşu olarak hizmet verdiği oluşuma, ilerleyen zamanlarda Ethereum’un da eklenmesi bekleniyor.

-Kuzey yarım küredeki çoğu ülke Bitcoin ve diğer kripto varlıklara karşı mesafeli yaklaşırken, güneyde yeni adımlar atılıyor. Hatırlayacaksınız daha önceki bültenlerimizde El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul etmeye başlamasından bahsetmiştik, Şimdi de sıra Brezilya’ya geldi. Brezilyalı Milletvekili Aureo Ribeiro yakında Bitcoin’in Brezilya’da da yasallaşacağını söyledi.

-SEC Başkanı Gary Gensler’den kripto paralarla ilgili bir açıklama daha geldi. Ancak bu kez daha olumlu. Gensler önceki haftalarda kripto varlıkların spekülatif olduğundan bahsetmiş ve denetiminde bazı boşluklar olduğunu aktarmıştı. Kendisinden bir açıklama daha var. Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne yaptığı konuşmada, SEC’in kriptoyu yasaklama planı olmadığını söyledi.Borsa Komisyonu Başkanı Gary Gensler, Fed Başkanı Jerome Powell ile benzer açıklamada bulundu.

-Solana ağında yer alan 5.000 parçalık bir NFT koleksiyonu olan Solana Monkey Business’ın NFT’si rekor fiyatla 13.027 adet SOL karşılığında satıldı. Yaklaşık 2.1 milyon dolara alıcı bulan NFT, Solana ağının en pahalısı oldu. Ayrıca Türkiye’de de NFT girişimleri devam ediyor. ünlü Karikatürist Selçuk Erdem’in Fluffy Polar Bears isimli NFT koleksiyonu 25 Ekim’de satışa çıkacak. Ayrıca; Uğur Gürsoy, “CryptoGrandpa” isimli NFT koleksiyonunu sevenleriyle paylaştı. Uykusuz dergisi, bu heyecanlı haberi bir tweetle duyurdu. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala