bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,757.08 3.97%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,118.71 4.68%
bnb
BNB (BNB) $ 606.30 0.64%
solana
Solana (SOL) $ 144.31 9.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517533 4.65%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.468229 5.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149737 7.38%

Melis Hazal Karagöz ile Kripto Bülten’de Haftanın Öne Çıkan Başlıkları

Melis Hazal Karagöz’ün sunumuyla gerçekleştirilen Kripto Bülten’in yeni bölümü yayında. Geçen haftanın öne çıkan başlıkları arasında;  AMC’nin; Ethereum, Litecoin, Dogecoin ve Bitcoin Cash’i ödeme yöntemi olarak kabul etmesinden ve Dünyanın ilk hibrit NFT şirketine kadar birçok önemli gelişme yer aldı.

Konu Başlıkları:

  • AMC; Ethereum, Litecoin, Dogecoin Ve Bitcoin Cash’i Ödeme Yöntemi Olarak Kabul Edecek
  • Bitcoin, Korku Ve Açgözlülük Endeksi
  • Kripto Varlıkların Konuşulma Oranı Artıyor
  • Dünyanın İlk Hibrit NFT Şirketi

Nelerden Bahsedildi?

-AMC CEO’su Adam Aron, dünyanın en büyük sinema zincirinin Bitcoin’in yanı sıra Ethereum, Litecoin ve Bitcoin Cash‘i kabul etmeye başlayacağını daha önce duyurmuştu. Adam Aron, geçtiğimiz günlerde Twitter’da Dogecoin’in kabul edilip edilmemesi hususunda bir anket açtı. Yayınlanan ankette toplamda yüz kırk binin üzerinde oy kullanıldı. Kullanıcıların yüzde yetmiş yedisi Dogecoin’in ödeme yöntemi olarak kabul edilmesi fikrini destekledi.

– Bitcoin, korku ve açgözlülük endeksi 2 ay sonra yeniden aşırı korkuyu gösterdi ve 21 puana kadar geriledi. En son aşırı korku seviyeleri görüldüğünde Bitcoin, 30 bin doların altına gerilemişti. Geçtiğimiz hafta korkuyu gösteren endeks, geçtiğimiz ay ise aşırı açgözlülüğü gösteriyordu. Endeks, farklı izlemeler yaparak lider kripto para birimine ilişkin genel duyguları tahmin eder.

– Campaign Türkiye, derginin 115. sayısının kapağını NFT olarak satışa çıkarıyor. Satıştan elde edilecek gelir yanan ormanlara destek olmak için TEMA Vakfı’na fidan olarak bağışlanacak. Bir başka NFT gelişmesi ise, Michael Jackson tarafından yapılan Marilyn Monreo Portresi’nin NFT olarak satışa çıkacak olması. Bu portrenin dijital NFT’si 277 Ethereum’a satışa çıkarılmış durumda. Açık artırma tarihi ise henüz netlik kazanmadı.

– Ekonomi ve özellikle kripto paralar son zamanlarda daha da fazla ilgi çekmeye başladı. Yapılan bir araştırmaya göre, kripto paraların Twitter’da konuşulma oranı gün geçtikçe artıyor. Kripto para birimleriyle ilgili tweet’lerde bir önceki yıla göre yüzde 42 artış var. Ayrıca, Avrupalı Twitter kullanıcılarının finansla alakalı attığı tweet’lerin yaklaşık yüzde 34’ü kripto varlıklarla ilgili.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala