bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,608.51 2.38%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,004.32 2.24%
bnb
BNB (BNB) $ 544.09 0.14%
solana
Solana (SOL) $ 130.92 5.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489667 1.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.445465 2.22%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144792 7.63%

Meksikalı Senatörden Dikkat Çeken Bitcoin Açıklaması

Meksikali Senatörden Dikkat Çeken Bitcoin Açiklamasi 2

Kripto para sektörü için en önemli etkinliklerden birisi olan ve Miami’de gerçekleşen Bitcoin 2022 etkinliği tüm hızıyla sürerken oldukça ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Öyle ki Honduras’taki Roatán adası ve Portekiz’in Madeira bölgesi, Bitcoin’i benimse konusunda önemi adımlar atarken, Meksikalı bir senatör, ülkede Bitcoin’in (BTC) yasal ihalesi olarak kabul edilmesi konusunda yeni görüşmelerin başlamak üzere olduğunu söyledi.

Meksikali Senatörden Dikkat Çeken Bitcoin Açiklamasi

Meksika Bitcoin’i Kabul Ederek Yeni El Salvador Olabilir

Bitcoin ulus devletinin benimsenmesi üzerinde çalışan Bitcoin geliştirme firması Blockstream’in eski baş strateji sorumlusu Samson Mow, tarafından bugün Miami’deki Bitcoin 2022 konferansındaki panelinde önemli konulara değindi. Mow yaptığı açıklamalarda Honduras’taki Roatán adasının Bitcoin’e vergiden muaf statüsü vermek de dahil olmak üzere “yasal ihale olarak çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, ekonomik kalkınma platformu Honduras Prospera Başkanı Joel Bomgar, adanın Honduras Prospera Inc. tarafından yönetilen ekonomik serbest bölgesinin, ülkeye doğrudan yabancı yatırımları getirmenin bir yolu olarak bitcoin tahvillerini etkinleştireceğini belirtti.

Ancak asıl dikkat çeken konu Meksika Senatörü Indira Kempis’ten geldi. Kempis, Bitcoin ve fintech’e daha geniş bir şekilde odaklanan yeni mevzuatın Meksika senatosunda önerileceğini açıkladı:

“Meksika’da Bitcoin yasal ihalesi yapmak hakkında konuşmak için başkanla oturmak istiyoruz.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala