bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,149.72 1.18%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,250.25 0.44%
bnb
BNB (BNB) $ 606.58 0.50%
solana
Solana (SOL) $ 157.04 0.18%
xrp
XRP (XRP) $ 0.537556 1.91%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.489308 4.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159504 1.07%

Meituan Dijital Yuan ile Seyahati Teşvik Ediyor

meutuan cin dijital yuan

Çin’in çevrimiçi dağıtım devi Meituan, Perşembe günü düşük karbonlu seyahati teşvik etmeyi amaçlayan dijital yuankırmızı paketleri” dağıtmaya başladı ve Çin’in ekonomi genelinde hızlı bir genişleme eğiliminde olan dijital para birimi için bir başka büyük itici güç oldu.

Şanghay sakinleri, Meituan uygulamasında anahtar kelimeyi aradıktan ve kayıt işlemini tamamladıktan sonra, 9 Eylül ile 31 Aralık tarihleri ​​arasında 10 yuan (yaklaşık 1,55 dolar) değerinde dijital yuan “kırmızı paketler” alabilecekler. Çin finans haber sitesi cnstock.com tarafından Perşembe günü bildirilen habere göre, platform artık bisiklet paylaşım hizmetinde ödeme yapmak için de kullanılabilir durumda. 

Kullanıcılar, Meituan’ın düşük karbonlu seyahati teşvik etmeyi amaçlayan hizmetlerini kullanmaya devam ederse, daha fazla dijital yuan “kırmızı paket” alma şansına sahip olacak. 

Meituan ve Çin Tarım Bankası, Çin Posta Tasarruf Bankası, Çin İnşaat Bankası tarafından Pekin, Şanghay, Xiongan Yeni Bölgesi ve ülke genelinde dijital yuan pilotu olan diğer şehirler de dahil olmak üzere dokuz şehir ve bölgede yaşayanlar için ortaklaşa programlar başlatıldı. Bu şehirlerde ve bölgelerde yaşayan sakinler, düşük karbonlu seyahati teşvik etmenin bir yolu olarak “kırmızı paketler” alabilecek.

meituan dijital yuan bike

Dijital Yuan Yaygınlaşmaya Devam Ediyor

Meituan’da çalışan bir personel konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu: 

“Vizyonumuz, düşük karbonlu seyahati bir atılım olarak kullanmak ve ulusun karbon nötr olma hedefi kavramını kullanıcıların günlük yaşamına dahil etmek için benzersiz dijital yuan teknolojisinden yararlanmak. Böylece kullanıcılar, dijital yuan ile yaşamanın rahatlığını daha iyi yaşayabilecekler. Dijital yuan testi derinleşmeye devam ettikçe, Meituan daha fazla tüketim ayarı için platformu daha geniş alanlara açacak, dijital yuanın uygulama ve teknik yeteneklerini keşfetmeye yardımcı olacak ve kullanıcıların aşina olmalarına ve kullanmalarına izin vermek için Meituan’ı bağlantı noktası olarak kullanacak. Böylece günlük tüketimlerinde dijital yuan kullanımı giderek arttırılmış olacak.”

Çin’in merkez bankası destekli dijital yuanı, 24 Ağustos’ta yerel bir depoda depolama ücretlerini ödemek için Dalian Ticaret Borsası tarafından kullanıldı. Bu, ulusal bir dijital para biriminin vadeli işlemler piyasasında ilk kez uygulandığını anlamına geliyor. 

Ayrıca, Pekin’deki yolcular artık dijital yuan’ı şehrin metro ağında çok amaçlı kartlarına kontör yüklemek için kullanabiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala