bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,782.09 2.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,050.94 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 556.69 1.20%
solana
Solana (SOL) $ 141.92 1.87%
xrp
XRP (XRP) $ 0.519203 3.34%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478733 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.1525 0.32%

McDonald’s Artık El Salvador’da Bitcoin Kabul Ediyor

raw mcdonalds big macin 50 yilini big mac coin ile kutluyor 770100155

El Salvador tarafından Bitcoin’in (BTC) resmi para birimi olarak tanınması, vatandaşlarına yeni ödeme seçenekleri sundu. Son olarak devasa fast-food zinciri McDonald’s’ın El Salvador’da Lightning Network aracılığıyla Bitcoin biriminde ödemeleri kabul ettiği bildirildi. 

Gazeteci Aaron van Wirdum, Salı günü El Salvador’daki bir McDonald’s restoranını ziyaret ettikten sonra kendisine Lightning Network’teki bir fatura sayfasına yönlendiren basılı bir QR kodu verildiğini paylaştı. Bu, artık ülkede McDonald’s gibi şirketlerin Bitcoin kabul etmeye başladığını gösteriyor.

Lightning, BTC işlemlerini daha ölçeklenebilir hale getirmek için tasarlanmış iki katmanlı bir ödeme protokolü. Bitcoin, yatırım yapılabilir bir varlık olarak başarılı olmasına rağmen, bir değişim aracı olarak kullanılması konusunda oldukça yavaş kalabilmektedir. 

El Salvador, Bitcoin ödemelerinin toplu olarak benimsenmesini umuyorsa, Lightning Network ilerleyen dönemlerde muhtemelen çok değerli olacak ve karşımıza çıkacak. 

Bitcoin’de Düşüş Yaşanıyor

El Salvador’un Bitcoin Yasası Salı günü resmen yürürlüğe girdi ve piyasalar için klasik bir yükseliş yaşandı. Tepeden dibe, BTC fiyatı Pazartesi ve Salı arasında yüzde 19 değer kaybederek 42.900 dolara kadar düştü. Bu düşüşü El Salvador ise fırsata çevirdi.

El Salvador ‘dipten’ alım yaparak 150 BTC’yi daha hazinesine eklenmiş oldu. Bukele, aynı zamanda Uluslararası Para Fonu’na (IMF) da gönderme yaparak BTC’deki düşüş için IMF’ye teşekkür etti.

Bitcoin haberimizin yazımı itibarıyla CoinMarketCap verilerine göre 46.722 dolardan işlem görüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala