bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,897.12 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.95 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 556.49 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 141.84 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522039 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485634 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152777 0.19%

Binance: Mazars Kripto Odaklı Çalışmalarını Durdurdu

Mazars Kripto Odakli Calismalarini Durdurdu

Binance‘in e-postayla gönderdiği bir bildiride, Binance ve diğer kripto para borsalarıyla rezerv kanıtı beyanları üzerinde çalışan denetim firması Mazars’ın kripto müşterileri için tüm çalışmaları durdurduğunu açıkladı. Binance sözcüsünün açıklamasına göre; Mazars, CryptoCom, KuCoin ve Binance dahil olmak üzere küresel olarak tüm kripto müşterileri ile çalışmalarını geçici olarak durduracak.

binance us mobil odeme hizmetini abdli musterilerine sunuyorddfdv

Mazars’ın Kripto Odaklı Çalışmalarını Durdurma Haberi ile Bitcoin Düştü

Binance, rezerv kanıtı değerlendirmesi için Mazars ile birlikte çalışıyordu. Ancak, bugün Binance tarafından yapılan bir açıklama ilişkilerin bittiğini gösterdi. CoinDesk‘in haberine göre Binance sözcüsü konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Mazars, Crypto.com , KuCoin ve Binance dahil olmak üzere küresel olarak tüm kripto müşterileri ile çalışmalarını geçici olarak durduracaklarını belirtti. Ne yazık ki bu, şu an için Mazars ile çalışamayacağımız anlamına geliyor”

Muhasebe firması, bu ayın başlarında Binance için bir rezerv kanıtı değerlendirmesi gerçekleştirdi ve Bitcoin rezervlerinin fazla teminatlandırıldığını tespit etti. Mazars’ın web sitesindeki raporun bağlantısı ise artık çalışmıyor.

Mazars’ın geçici olarak kripto operasyonlarını askıya almasıyla alakalı olarak konuşan Binance’in sözcüsü, borsanın diğer şeffaflık önlemlerine odaklanacağını söyledi. Sözcü, geliştirilmekte olan önlemlerden biri olarak Merkle Tree kanıtı rezervleri gibi araçları tanımladı. Merkle Trees, zincir üzerindeki verileri doğrulamak için kullanılabilecek bir veri yapısı olarak tanımlanıyor.

Diğer taraftan konu ile alakalı olarak diğer borsalardan da açıklama geldi. Bir KuCoin sözcüsü “Gelecekte, üçüncü taraf doğrulama raporu sağlamak için önce gelen ve saygın herhangi bir denetimci ile çalışmaya açığız” dedi. Bir CryptoCom sözcüsü ise müşterilerin kendi sitesini kullanarak bakiyelerini doğrulayabileceklerini vurguladı. Sözcü, şirketin “tüm sektörde şeffaflığı artırmaya çalıştıkları için 2023 ve sonrasında saygın denetim firmalarıyla çalışmaya devam edeceğini” söyledi.

Diğer taraftan lider kripto Bitcoin (BTC) ise bu hamleye oldukça sert bir tepki verdi. Lider kripto Bitcoin (BTC), Binance’in açıklaması sonrası anlık olarak yüzde 3.2’lik bir düşüşle 17.000 doların altına geriledi. Altcoin’ler ise hem bu habere hem de Bitcoin’in düşüşüne paralel olarak kırmızı mumlar yaktı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala