bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

Mawson, Teksas’ta Yeni Bitcoin Madencilik Tesisi Açacak

mawson teksasta yeni bitcoin madencilik tesisi acacak

Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Mawson, yeni planlarını açıkladı. Madencilik şirketi Mawson Infrastructure (MIGI) Teksas’ta 120 megavatlık (MW) yeni bir tesis inşa etmeyi planladığını açıkladı.

Mawson Teksas’a Yeni Bir Bitcoin Madencilik Tesisi İnşa Edecek

Mawson tarafından yapılan açıklamada, yeni tesisin geliştirme planlarının yapıldığı ve tesisin 2022 yılının dördüncü çeyreğinde tam olarak hizmete geçirilmesinin planlandığı aktarıldı. Tesisin oluşturulma süreçlerine bu ay içinde başlanması beklenirken, Mawson Infrastructure açıklamasında, yeni tesisin potansiyel olarak saniyede 4 exahash (EH/s) Bitcoin (BTC) madencilik kapasitesine ulaşabileceği bildirildi.

Mawson, Teksas’ta kuracağı yeni Bitcoin madencilik tesisi için gereken enerji satın alma anlaşmalarını güvence altına alabilmek için çalışmalar yürütüyor. Şirket bu anlaşmalar için kredi kullanacağını da belirtti. Kullanılacak olan krediler elektrik şebekesinin yük sorununun yaşanmaması için kullanılacak olan ek programlara harcanacak.

mawson teksasta yeni bitcoin madencilik tesisi acacak 2

Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT), eyalete daha fazla Bitcoin madencilik şirketinin yeni tesis kurmasıyla birlikte, elektrik tüketiminde artış yaşanacağı için, Teksas’ta büyük ölçekli Bitcoin madencilik tesislerinin şebekeye bağlanmadan önce işletme izni alması yönünde karar almıştı. Son olarak Mawson bugün ilk çeyrek kazançlarını açıkladı ve gelirinin bir önceki yıla göre yüzde 178 oranında arttığını ancak bir önceki çeyreğe göre gelirinin yüzde 1 azaldığını söyledi. Mawson’un hisseleri Bitcoin’de yaşanan kayıp nedeniyle borsada yüzde 4 düşerken, Bitcoin ise son 24 saat içinde yüzde 5.3 oranında düştü.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala