bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,785.36 1.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.03 1.32%
bnb
BNB (BNB) $ 616.80 1.34%
solana
Solana (SOL) $ 146.83 1.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530782 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475214 0.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152876 0.00%

Mastercard’dan Stablecoin Adımı

Mastercarddan Stablecoin Adimi1

Ödeme devi Mastercard‘ın kripto endüstrisi ve ödeme sistemlerini bir araya getiren çalışmaları sürüyor. Blockchain’de ayak izini genişleten Mastercard, stablecoin’ler için kritik bir adımı hayata geçirdi. Şirket, Avustralya’da stablecoin’leri kabul etmeye başlayacak.

Mastercarddan Stablecoin Adimi

Mastercard, Asya’da Stablecoin Kabul Edecek

Mastercard, stabilcoin cüzdanı için harekete geçti. Mastercard, Avustralya stablecoin platformu Stables iş birliği yaptığını duyurdu. İş birliği kapsamında stablecoin dijital cüzdan entegrasyonu başlatılacak.

İş birliği ile Asya-Pasifik (APAC) bölgesindeki perakende müşteriler stablecoin’lerini Mastarcard‘ın kabul edildiği her yerde kullanabilecek. Stables’in ürettiği ödeme kartı, Mastercard tarafından desteklenecek ve sadece stablecoin’leri içerecek. Kullanıcılar, kart ile USD Coin (USDC) biriktirebilecek ve harcayabilecek. Cüzdan Tether ve Binance USD gibi diğer stablecoinler de gönderilecek ancak tüm varlıklar otomatik olarak USDC’ye dönüştürülecek.

Mastercard, mart ayının ilk haftasında Birleşik Krallık’ta Bitcoin kartı piyasa süreceğini açıklamıştı. Bu kart Birleşik Krallık ve Avrupa’d kullanılabilecek. Şirket, Immersve ile yaptığı ortaklık ile web3 ödemelerine de giriş yapmıştı. Mastercard-Immersve ortaklığı kapsamında çevrimiçi ödemeleri kabul eden satış noktalarında merkezi olmayan protokoller kullanılacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala