bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,698.94 1.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,579.28 0.38%
bnb
BNB (BNB) $ 590.21 2.53%
solana
Solana (SOL) $ 187.79 0.45%
xrp
XRP (XRP) $ 0.622491 0.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651113 0.48%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.200628 9.81%

Paylaş

Mastercard’da NFT’li İstifa

mastercardda nftli istifa

Kripto sektörüne yönelik bazı adımları hayata geçiren Mastercard‘da önemli bir ayrılık yaşandı. Şirket, son iki yılda kripto odaklı suçları önlemek için çeşitli araçlar başlatmış, Arjantin ve Brezilya’da Binance ile kart piyasaya sürmüştü. Şirketin kripto sektörüne hamleleri devam ederken kritik bir isim, ilginç bir yöntemle istifa etti.

mastercardda nftli istifa2

Mastercard NFT Lideri Sethi, İstifa Etti

Mastercard‘ın NFT lideri Satvik Sethi, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sethi’nin istifa mektubunu NFT olarak basması ise dikkat çekti. Küresel ödeme devinden istifa eden Sethi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ayrılma kararının kolay olmadığını bildirdi. Sethi, uzun süredir ihmal edildiğini hissettiğini açıkladı. Bundan sonra ne yapacağı hakkında da açıklama yapan Sethi, Web3’e ve tam zamanlı sanat yaratmaya odaklanacağını belirtti.

Sethi, Mastercard’da bazı süreçlerin yanlış yönetildiğini belirterek, istifasının zorlu ve uzun zaman aldığını kaydetti. İstifa mektubunu Manifold pazar yerinde NFT haline getiren Sethi, gelirini ‘hayatta kalmaya’ harcayacağını açıkladı. ‘New Beginnings! başlıklı projenin her biri 0,023 ETH (yaklaşık 38 dolar) olarak fiyatlandırılıyor. Sethi, şu ana kadar 16’sı basılan NFT’lerden 624 dolara yakın gelir elde etti. Sethi, kurucusu ve CEO’su olduğu Web3 sosyal platformu Joincircle’daki görevini sürdürüyor.

Mastercard ise Sethi’nin görevden ayrılmasına ilişkin bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Sethi tarafından gündeme getirilen eleştirilerin ciddiye alındığı ve incelendiği ifade edildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı. Bu sürenin son 3 aylık kısmı Dünya kadrolarınca yayın hayatına başlayan Ekonomi gazetesinde geçti. Bazı dergi ve haber platformları ile reklam ajanslarında yine editör veya metin yazarı olarak mesai harcadı. 2018 yılında blockchain ve kripto paralar ile tanıştı. 2023 yılı Ocak ayından bu yana Btchaber.com'da editör olarak görev yapıyor. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema programında lisansüstü eğitimine devam ediyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala