bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 4.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.05 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 606.77 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.33 7.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523184 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471124 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149978 7.71%

Mastercard Transfer Ağını CBDC için Hazırlıyor

mastercard transfer agini cbdc icin hazirliyor

Mastercard CEO’su Michael Miebach, Perşembe günü şirketin üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında yaptığı bir açıklamada, merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) hakkında konuştu. Mastercard’ın CBDC’ler için ticaret ağını hazırlamaya odaklandığını açıkladı.

Ek olarak kripto para sektörü için de konuşan Miebach, konu hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Kripto hakkında konuşmadan bir kazanç çağrısı yapamazdık. Gerçekten kriptoya yatırım yapan ve satan insanların oluşturduğu büyük hacimleri gözlemliyoruz. Bu nedenle kriptoya yatırım yapmak isteyen tüketicilerin işlerini kolaylaştırmak için oynayacağımız önemli bir rol var.”

mastercard transfer agini cbdc icin hazirliyor

Mastercard CBDC ve Kripto Paralar Üzerine Çalışmalarını Genişletiyor

Daha önce de bildirdiğimiz üzere Mastercard, ABD’deki yatırımcılarının kripto para çözümlerini ve hizmetlerini benimsemesini kolaylaştırmak için dijital varlık platformu Bakkt ile bir ortaklık kurmuştu. 

Son olarak Miebach, kriptonun bir ödeme aracı olarak kullanılması için en olası şansın devlet tarafından verilen bir merkez bankası dijital para birimi aracılığıyla olacağını söyledi. CEO, Mastercard’ın ağını bir CBDC’yi işlemeye hazır hale getireceğini söyledi. Miebach ek olarak ülkelerin CBDC’leri nasıl test edecekleri sorusuna cevaben şunlara yer verdi:

“Sandbox’ımızın devreye girdiği yer burası; hükümetler ve özel sektör bankalarının bunun gerçekte nasıl işleyeceğini anlamaları için güvenli bir alan sağlayabiliriz.”

Mastercard, Eylül ayında kripto istihbarat şirketi CipherTrace’i satın alma planını açıklamış, CipherTrace tarafından şu anda izlenen 900’den fazla kripto para birimi hakkında bilgi edinmek için kripto yeteneklerini geliştireceğini söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala