bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,365.44 0.33%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,971.86 0.88%
bnb
BNB (BNB) $ 534.18 0.55%
solana
Solana (SOL) $ 133.09 0.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.481779 2.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.439432 1.57%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144994 1.51%

Mastercard, Kriptoda Dolandırıcılığı Önlemek için Harekete Geçti

mastercard kriptoda dolandiriciligi onlemek icin harekete gectir

Kripto, Blockchain ve NFT alanına oldukça ilgi duyan ödeme devi Mastercard, bu alanda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kez Mastercard bankalara ve kart veren kuruluşlara kriptoyla ilgili dolandırıcılıkla mücadelede yardımcı olacak yeni bir yazılım çözümü sunmayı planlıyor.

Mastercard, Kriptoda Dolandırıcılığı için Önlem: Crypto Secure

Ödeme devi Mastercard, bankalar ve kart veren kuruluşlar için kripto ile ilgili bir dolandırıcılık önleme çözümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Crypto Secure” olarak adlandırılan sistem, Mastercard ödeme ağındaki kripto borsalarıyla ilişkili suç riskini belirlemek için sofistike yapay zeka algoritmaları kullanıyor. Crypto Secure’i detaylandırmak gerekirse bankalara ve kart düzenleyicilere, kriptoyla ilgili bir etkinliğin şüpheli olup olmadığını ve ne ölçüde şüpheli olduğunu görsel olarak ayrıntılandırmayı amaçlayan bir gösterge panosu sunuyor.

mastercard kriptoda dolandiriciligi onlemek icin harekete gectirf

Mastercard’ın siber ve istihbarat işlerinden sorumlu başkanı Ajay Bhalla, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Fikir şu ki, dijital ticaret işlemleri için sağladığımız güven türü, tüketiciler, bankalar ve tüccarlar için dijital varlık işlemlerine de aynı tür güveni sağlayabilmek istiyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala