bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,269.22 3.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,158.49 3.06%
bnb
BNB (BNB) $ 606.96 0.17%
solana
Solana (SOL) $ 147.39 6.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526473 3.99%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476651 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151336 6.43%

Mastercard Kripto Para Birimlerini Desteklemeyi Planlıyor

mastercard kripto para birimlerini desteklemeyi planliyor

Ödeme devi Mastercard, Çarşamba günü yaptığı bir duyuruda, kripto para birimlerini destekleyeceklerini açıkladı. Bir The Block haberine göre bu yıl gerçekleşmesi beklenen önemli gelişme, ödeme devinin internet sitesi aracılığıyla duyuruldu:

“Kripto para birimleri hakkındaki görüşleriniz ne olursa olsun gerçek şu ki, bu dijital varlıklar ödeme ekosisteminin giderek daha önemli bir parçası haline geliyor… Şu anda kripto paralar ve ödemelerin geleceği için hazırlanıyoruz ve bu yıl Mastercard’ın bazı kripto para birimlerini doğrudan ağımızda desteklemeye başlayacağını duyuruyoruz. Bu, çok fazla çalışma gerektiren büyük bir değişiklik.”

Mastercard’ın hangi kripto para birimlerini destekleyeceği henüz belli değil. Ancak şirket, bu kripto para birimlerinin tüketicileri koruma ve uyumluluk ilkelerini destekleyecek kripto paralar olacaklarını söz verdi. Bununla birlikte, stablecoin’lerin de şirketin destekleyeceği kripto para birimleri içinde yer alması planlanıyor:

“Açık olmak gerekirse, günümüzün tüm kripto para birimleri ağımızda desteklenmeyecektir. Stabilcoinler yakın geçmişe göre daha düzenlenmiş ve güvenilir olsa da, dolaşımdaki yüzlerce dijital varlığın birçoğunun hala uyumluluk önlemlerini sıkılaştırmaları gerekiyor, bu yüzden onlar gereksinimlerimizi karşılamayacak. Tüketicilerin ve bir bütün olarak ekosistemin, güvenilirlik ve güvenlik sunan kripto varlıkları etrafında toplanmaya başlamasını bekliyoruz. Stablecoin’leri ağımıza getirmeyi umuyoruz.”

Şirketin daha önceki hamleleri, müşterilerin devlet tarafından piyasaya sürülmüş dijital para birimleri ile alışveriş yapabilmesine olanak sağlayacak kart çabalarına odaklanmıştı. Ancak bunlar, kripto para birimlerini yerine dijital para birimlerini kabul ediyordu. Ödeme devi şimdi, kripto paraların da kullanılabileceği bir sisteme geçecek:

”Kripto para birimleriyle ilgili felsefemiz basit: Seçim meselesi… Mastercard kripto para birimlerini kullanmaya başlamanızı önermek için burada değil. Ancak biz, müşterilerin, mağaza ve işletmelerin dijital değeri taşımasını sağlamak için buradayız.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala