bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,706.60 2.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,387.57 5.99%
bnb
BNB (BNB) $ 531.25 4.85%
solana
Solana (SOL) $ 187.71 5.76%
xrp
XRP (XRP) $ 0.618891 1.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.628396 6.20%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.136454 9.93%

Paylaş

Mastercard, CipherTrace’i Satın Aldı

mastercard ciphertracei satin aldi

Mastercard, CipherTrace isimli kripto varlık istihbarat şirketini satın alarak, bu alandaki yeteneklerini dijital varlıklar tarafında da genişletmeyi planlıyor. Bu anlaşma ile CipherTrace, Mastercard’ın dijital varlık paketini ve siber güvenlik çözümlerini geliştirecek. Bununla birlikte işletmelerin risklerini tanımlayarak dijital varlık düzenleme ve uyumluluk için daha fazla şeffaflık sağlayacak.

Mastercard Siber ve İstihbarat Başkanı Ajay Bhalla konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu;

“Dijital varlıkların, ticareti yeniden tasarlama potansiyeli var. Dijital varlık ekosisteminin hızlı büyümesiyle birlikte, güvenilir olma ihtiyacı ortaya çıkıyor. Amacımız, tam da bunu yaparak Mastercard ve CipherTrace’in tamamlayıcı yeteneklerini geliştirmektir”

Mastercard ve CipherTrace Evliliğindeki Amaç Ne?

CipherTrace, müşterilerin kripto varlıklarının güvenliklerini artırıyor ve dolandırıcılık faaliyetlerinin önüne geçmek yardımcı oluyor. Anlaşma, müşterilerin ve paydaşların küresel olarak müşterilerini korumak ve düzenlemelere uymak için çözümlerden yararlanmasına olanak tanıyor.

mastercard ciphertracei satin aldi 2

CipherTrace CEO’su Dave Jevans, CipherTrace ekosisteminin genelinde güvenlik ve şeffaflık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

“Kripto varlık ekonomisini güvende tutmak için bankalar, kripto varlık işlem platformları, hükümet düzenleyicileri, kolluk kuvvetleri ve şirketlere yardım ediyoruz. Mastercard ve CipherTrace ekosistem genelinde güvenlik ve şeffaflık sağlamak için bu vizyona ortak oluyor. CipherTrace’in dünya çapındaki erişimini arttırmak için Mastercard ailesine katılmaktan heyecan duyuyoruz”

CipherTrace ayrıca Fintech’ler, kripto cüzdan sağlayıcıları, hükümetler vb. gibi çok çeşitli ortaklarla sürekli inovasyonun sürdürülmesine yardımcı olacak. Bununla birlikte; Uphold, Gemini ve BitPay ile kripto kartlar oluşturmak için ortaklıklar kurmayı hedefliyor.

Not olarak; satın alma işleminin yıl sonundan önce tamamlanacağı söylendi. Satın alma bedeli ise açıklanmadı.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında amatör olarak tiyatro ve resim ile ilgilenen Sena, haberciliğe olan ilgisini bu döneminde keşfetti ardından gazetecilik bölümünü seçmeye karar verdi. Şu anda Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Nur Sena, aynı zamanda Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu. Eğitimine halen Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ile devam ediyor. Gazeteciliğin temel ilkelerini benimsemiş ve haberciliğin etik değerleri çerçevesinde haber yazmaya dikkat etmektedir. Üniversite döneminde gazetecilik mesleğini sahada öğrenmenin gücüne inanan Sena, TRT Haber ve Ege Ajans’ta muhabir olarak çalıştı. Üniversite eğitimi süresinde çeşitli medya sektörlerinde uzun dönemli stajyer olarak yer aldı. Stajyer olarak çalıştığı yerlerden bazıları Turkish British Magazine ve Ege Haber. Bu kurumlarda web editörü olarak çalışmalarına devam etti. Nur Sena son zamanlarda hızla gelişen teknolojik gelişmeler ile birlikte adını günlük hayatta çokça duyduğumuz kripto varlıklar ile yakından ilgileniyor. Dijitalleşen dünya ile birlite kripto varlık sektöründe yaşanan gelişmeleri ve aynı zamanda kripto varlık ekosistemini güncel olarak takip ediyor. Dijital kanallar, teknolojik gelişmeler ve güncel olarak sosyal medyadaki gelişmeler üzerine okuma yapmaktadır. Ana akım medya ile de ilgilenen Sena, ekonomik gelişmelerin anlık takibini gerçekleştiriyor. Habercilik pratikleriyle birlikte kripto varlıklar üzerine detaylı ve geniş çaplı birçok araştırma ve okuma yapıyor. İletişim alanındaki deneyimlerini, gelişen medya sektörüne uyum sağlayacak şekilde geliştiremeye devam eden Nur Sena şu anda Türkiye’nin uzman kadrolu haber platformu olan BTCHaber TV’de içerik editörlüğü yapıyor. BTCHaber TV’de yayımlanan Kripto Bülten, kriptografik ve BTCafe programlarının içeriği ile ilgilenen Sena, her haftada yayımlanan bu 3 programın bültenlerini BTCHaber.com haber sitesine girişini sağlıyor.

Yanıt verin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
Bağlantıyı kopyala