bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,388.72 3.06%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.93 2.53%
bnb
BNB (BNB) $ 534.90 4.55%
solana
Solana (SOL) $ 131.82 8.69%
xrp
XRP (XRP) $ 0.487402 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451951 3.09%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151456 1.29%

MAS, Fransız ve İsviçre Merkez Bankalarıyla CBDC Çalışmalarına Başladı

mas fransiz ve isvicre merkez bankalariyla cbdc calismalarina basladiAD

Son dönemde Singapur Para Otoritesi (MAS), yaptığı açıklamalar ve çalışmalar ile sık sık gündeme geliyor. Singapur Para Otoritesi (MAS), sınır ötesi para birimi işlemleri için merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) kullanımını araştırmayı amaçlayan Ubin+ adlı yeni bir girişim başlattığını açıkladı.

MAS, Fransız ve İsviçre Merkez Bankalarıyla CBDC için Çalışıyor

Singapur Para Otoritesi (MAS), Fransız ve İsviçre Merkez Bankaları ile CBDC çalışmalarına başladı. Ubin+, CBDC’nin döviz ve likidite yönetimindeki kullanımını, defter ve defter dışı ödeme sistemleri arasındaki birlikte çalışabilirliği ve CBDC ile diğer dijital varlık ağları arasındaki bağlantıyı test edecek.

mas fransiz ve isvicre merkez bankalariyla cbdc calismalarina basladiSDFD

Döviz ve likidite yönetimine yönelik tedbir olan Mariana Projesi; MAS, Fransa Merkez Bankası, İsviçre Merkez Bankası, İsviçre Ulusal Bankası ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi’ni içeriyor. Proje ek olarak İsviçre frangı, Euro ve Singapur doları ile döviz işlemlerini de araştıracak.

Duyuru, Singapur merkez bankası MAS’ın ticaret finansmanı ve varlık yönetimi ürünleri için iki yeni proje başlatmasından bir gün sonra geldi. MAS ayrıca, sınır ötesi birlikte çalışabilirliği test etmek için SWIFT’in CBDC Sandbox’ına 17 diğer merkez bankası ve ticari banka ile birlikte katılıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala