bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,667.33 1.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,163.16 1.00%
bnb
BNB (BNB) $ 613.47 1.58%
solana
Solana (SOL) $ 146.12 1.05%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527303 0.06%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473118 0.37%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152134 0.27%

Mark Zuckerberg Meta’nın Toplu İşten Çıkarmalarını Doğruladı

mark zuckerberg metanin toplu isten cikarmalarini dogruladi

Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, şirketleri küçülmeye itmeye devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz haftanın sonlarında Twitter, çalışanlarının yarısı ile yollarını ayırmıştı. Twitter’ın ardından Facebook, WhatsApp ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta da toplu işten çıkarmalara gidiyor.

Meta Çarşamba Günü Toplu İşten Çıkarmaya Gidiyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi olan Meta’nın bir süredir toplu işçi çıkartacağı iddia ediliyordu. Meta’nın iş gücünde küçülmeye gideceği Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından doğrulandı.

Kısa bir süre önce belirtildiği gibi Meta’nın yaşanan ekonomik krizin etkilerini azaltmak için çalışanlarının bir kısmını işten çıkaracağı iddia edildi. Konu hakkında bilgisi olan kişilere göre Meta’nın bu işten çıkarma hamlesi teknoloji şirketleri arasından bu yılın en büyük işten çıkarması olacak.

Meta’nın bu kararı almasının arkasında yatan sebep, şirketin gelirlerinin sürekli olarak düşmesi ve mevcut ekonomik şartlar olarak gösteriliyor. İşten çıkarmalardan eklenen çalışanlara kıdem tazminatı olarak en az dört aylık maaş verilecek.

Son olarak Meta’nın dünya genelinde 87.000’in üzerinde çalışanı bulunuyor. Şirketin, kaç kişiyi işten çıkaracağını bugün açıklanması bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala