bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,338.97 4.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,115.85 4.47%
bnb
BNB (BNB) $ 605.84 0.51%
solana
Solana (SOL) $ 144.19 8.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.517137 4.36%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.466454 5.63%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149108 6.93%

Mark Zuckerberg: Meta’nın Metaverse Planları Uzun Vadede Kazançlı Olacak

mark zuckerberg metanin metaverse planlari uzun vadede kazancli olacak

Metaverse vizyonu kapsamında ismini Meta olarak değiştiren Facebook, metaverse için çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Metaverse deyince aklımıza gelen ilk şirketlerden olan Meta, bu alandaki planlarının kısa vadede kayba neden olacağını fakat uzun vadede kazançlı çıkacağını aktardı.

Meta CEO’su: Meta’nın Metaverse Planları Kısa Vadede Kayba Neden Olacak

26 Mayıs’ta bir hissedar toplantısında açıklama yapan Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Meta’nın metaverse planlarının kısa vadede kayıpla sonuçlanacağını belirtti. Zuckerberg, bunun uzun vadede kazançlı olacağını ve şirket gelirinin şu an için Instagram’dan geleceğini aktardı.

mark zuckerberg metanin metaverse planlari uzun vadede kazancli olacak

Bein Crypto‘a göre, Metaverse stratejisinin beş yıla kadar kayıplarla sonuçlanabileceğine söyleyen Zuckerberg, bunun kesinlikle şirketin hissesine ağırlık vereceğini bildirdi.

Meta hisse senedi fiyatı, 2022’de yüzde 43.4 düşüşle ani bir düşüş yaşadı. Sosyal medya devi, 2022 için ilk çeyrek mali raporunun orta düzeyde olmasına rağmen, metaverse konusunda iyimser olmaya devam ediyor.

Meta, birden fazla proje geliştirerek metaverse çabalarını ikiye katlıyor. Kullanıcıların metaverse’ü VR aracılığıyla deneyimleyebileceğinden, şirket donanım cihazlarını geliştirmek için de çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz günlerde Meta, kullanıcıların fiat para ve kripto para alım satımı yapmaları için “META PAY” adlı bir ödeme ve borsa platformu başlattığını duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala