bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Mark Zuckerberg, Facebook’un Metaverse Vizyonunu Açıkladı

mark zuckerberg facebookun metaverse vizyonunu acikladi

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook Connect adlı yıllık geliştirici forumunda yaptığı bir konuşmada şirketin Metaverse vizyonu hakkında önemli bilgiler verdi. Zuckerberg Metaverse’ü, şirketin daha genç kullanıcıları kendine çekmesinin anahtarı olarak görüyor:

“Masaüstünden web’e, telefonlardan metinlere, fotoğraflara ve videoya kadar ulaştık, ancak bu yolun sonu değil. Bir sonraki platform ve ortam, yalnızca ona bakmakla kalmayıp, deneyimin içinde olduğunuz, daha da sürükleyici ve somutlaştırılmış İnternet olacak. İşte biz buna Metaverse diyoruz.”

mark zuckerberg facebookun metaverse vizyonunu acikladi

Facebook Şimdiden Metaverse Çalışmalarına Başladı

Sosyal medya devi Facebook, sanal gerçeklik gözlüklerinden e-ticaret platformuna kadar uzanan bir ürün yelpazesine sahip. Yeni gelişen trendlere uyum sağlamasıyla bilinen şirket, dijital gerçeklik ve Metaverse konusundaki projelere şimdiden ağırlık veriyor. Şirket şimdiden özellikle dijital gerçeklik için gerekli altyapıyı ekosisteme adapte etmiş durumda.

Öyle ki şirket Facebook adını bırakıp, ismini Meta olarak değiştirme kadarı aldı.

Facebook’un açıklamasına göre metaverse, yalnızca AR ve VR ile ilgili de olmayacak. İnsanların sanal dünyaya, mevcut PC’ler ve akıllı telefonların yanı sıra kulaklıklar ve gözlükler de dahil olmak üzere bir dizi yeni cihaz kullanarak erişebileceği bir platform olucak.

Diğer bir önemli nokta ise şirketin Metaverse platformunda NFT’leri desteklemesi oldu. Facebook Metaverse Ürün Başkanı Başkanı Vishal Shah, konuyla alakalı olarak şunları kaydetti:

“Bu (Metaverse), insanların NFT’ler gibi Sınırlı Sayıda dijital nesneleri satmalarını, dijital alanlarında sergilemelerini ve hatta bir sonraki kişiye güvenli bir şekilde satmalarını kolaylaştıracak.

Ek olarak Zuckerberg Pazartesi günü yaptığı bir açıklamada da, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini kapsayan Facebook Reality Labs’ın ayrı bir raporlama birimi haline getirilerek ve 10 milyar dolarlık bütçe ayrıldığını belirtti. CEO, ilerleyen yıllarda ise bu bütçenin daha da arttırılacağını ekledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala