bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,519.02 3.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.50 2.03%
bnb
BNB (BNB) $ 550.35 2.92%
solana
Solana (SOL) $ 140.43 4.08%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503576 0.89%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454531 1.52%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150922 1.52%

Maple Finance Nedir?

maple finance nedir

Maple Finance, Ethereum ve Solana blockchain’leri üzerinde geliştirilen kurumsal kripto platformudur. Dijital varlıklar aracılığıyla sermaye piyasalarında devrim yaratmayı amaçlayan Maple, kurumlar için teminatsız borç verme ve borç verenler için gelir fırsatları sağlayarak dijital ekonomide faaliyet gösteriyor. Maple Finance’in ayrıca Ethereum’un ERC-20 ve ERC-2222 token standartlarını kullanan yardımcı program ve yönetişim token’i de bulunuyor.

Maple Finance’in token’ı Maple (MPL) olarak adlandırılıyor.

Mapple Finance’in Tarihi

Merkezsiz finans ile birlikte geleneksel finans sistemindeki alışkanlıklar bir bir tarihe karışıyor. Compound, AAVE gibi protokoller merkezsiz kredi protokolleri bu kapsamda iyi bir örnek teşkil ediyor. Ancak bu platformlar, kripto kredi piyasasındaki aşırı teminatlandırma sorununu ele alma konusunda başarısız oldu. Maple Finance, DeFi’ye teminatsız kredileri tanıtmak için inşa edildi.

Maple Finance, kurumsal yatırımcılara teminatsız kredi sağlamak amacıyla 12 Mayıs 2021’de Ethereum ağında piyasaya sürüldü.

Maple Finance’i blockchain teknolojisi destekli bir sermaye piyasası olarak tanımlayabiliriz. Maple Finance, kurumların krediye erişimini kolaylaştırarak sermaye piyasalarında devrim yaratıyor. Maple Finance kredi süreçlerindeki zaman ve maliyeti azaltmak için akıllı sözleşmeleri ve doğal olarak blockchain teknolojisini kullanıyor.

Maple Finance Nasıl Çalışıyor?

Maple Finance’in nasıl çalıştığına geçmeden önce ilk olarak DeFi alanındaki bazı kritik sorunlara göz atalım. DeFi’deki borç verme sektörü muazzam bir başarı elde etti. Ancak, Aave ve Compound gibi önde gelen platformlardaki kredilerin aşırı teminatlandırılması gerekiyor. Elbette bu platformların ödeme gücünü koruması için aşırı teminatlandırmayı gerekli ancak kredi piyasalarının güven ve itibar gibi özelliklerini engellediği için verimsiz.

Maple Finance bu soruna şöyle bir çözüm getiriyor: Yatırılan her bir dolar için daha fazla sermayenin ödünç verilmesine izin vererek kredi piyasalarının sermaye verimliliğini artırıyor.

Maple Finance’in Kurucuları

Maple Finance Sid Powell ve Joe Flanagan tarafından 2018 yılında kurulmuştur. Sid Powell şu anda Maple Finance’in CEO’luk görevini yürütüyor. Sermaye piyasaları ve kurumsal bankacılık geçmişine sahip olan Sid Powell, Geleneksel finans alanındaki kariyeri boyunca 3 milyar dolardan fazla kurumsal tahvil ihracına katılmış, 200 milyon dolardan fazla tahvil fonlama programı kurmuş ve yönetmiş ve ticari kredi veren bir FinTech şirketinde hazine rezervlerini yönetmiştir.

Web3 teknolojisinin geleneksel piyasalardaki verimsizlikleri çözme konusundaki potansiyelinin farkına varan Sid ve Joe bu nedenle Maple Finance’i geliştirdi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala