bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,688.33 5.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,109.20 3.63%
bnb
BNB (BNB) $ 559.71 2.31%
solana
Solana (SOL) $ 143.91 9.64%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500992 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.461932 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152266 5.08%

Mango Markets, İki Yeni Özelliğini Duyurdu

mango markets iki yeni ozelligini duyurdu

Solana tabanlı merkeziyetsiz borsa Mango Markets‘in güvenlik sorunlarına odaklanan dördüncü sürümünün önümüzdeki aylarda aktif hale gelmesi bekleniyor. Borsanın yeni sürümü öncesinde iki yeni özellik açıklandı. Mango, olası saldırı veya istismar önlemi olarak çoklu imza özelliğini değiştirecek.

Mango Markets, ekim ayında 116 milyon dolarlık istismara maruz kalmıştı. İddialara göre Avraham Eisenberg coin fiyatını yükseltmek için bir dizi MNGO satın alımı gerçekleştirdi ve daha sonra varlıkların satışını gerçekleştirdi. Eisenberg’in 50 milyon dolar USDC, 27 milyon dolar Marinade Staked SOL (mSOL), 24 milyon dolar SOL ve 15 milyon dolar MNGO çektiği belirtilmişti.

Mango Markets, Çoklu İmza Özelliğini Değiştiriyor

Mango, olası saldırı veya istismar önlemi olarak çoklu imza özelliğini değiştirecek. Çoklu imza cüzdanına, öngörülemeyen pazar dinamikleri ve güvenlik açıklarına yanıt verecek yeni sınırlar uygulanacak. Borsanın Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Programdaki değişikliklerin DAO’nun tüm sahipleri tarafından onaylanması gerekiyor” ifadesi kullanıldı.

mango markets iki yeni ozelligini duyurdu2

Ekim ayındaki olaydan bu yana çevrimdışı faaliyet gösteren borsada 28 milyar doları aşkın işlem gerçekleştirildiği ifade ediliyor. Eisenberg, 2022’nin son günlerinde Porto Riko’da tutuklanmıştı. Manipülasyon suçlamalarını reddeden Eisenberg, eylemlerinin ‘karlı bir ticaret stratejisinin parçası’ olduğunu ifade etmiş ve yasaları ihlal etmediğini iddia etmişti. Eisenberg’e dava açanlar arasında Mango Markets, SEC ve CFTC bulunuyor.

Yeni yapılan güvenlik düzenmeleri çerçevesinde Mango güvenlik konseyi, öngörülemeyen piyasa koşullarında para yatırma, çekme, borç alma ve pozisyon artışlarını sınırlayabilmek için protokolü ‘post-only’ moduna alabilir. DAO, daha sonra ticaretin durdurulması ve risk parametrelerinin güncellenmesi için oy kullanabilir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala