bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,925.86 3.74%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,059.47 2.97%
bnb
BNB (BNB) $ 545.63 4.27%
solana
Solana (SOL) $ 134.55 10.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.489398 2.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.459204 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154911 3.80%

Mango Markets, Avraham Eisenberg’e 47 Milyon Dolarlık Dava Açtı

mango markets avraham eisenberge 47 milyon dolarlik dava actid

Geçtiğimiz aylarda hacklenen Mango Markets davasında önemli bir gelişme gündeme gelmişti. Saldırıyı yapan Avraham Eisenberg, Porto Riko’da yakalanmıştı. Son yaşanan gelişmeler ile beraber Amerika Birleşik Devletleri Porto Riko Bölge Mahkemesi, Mango Markets’i hackleyen Avraham Eisenberg’e gözaltı emri verdi.

Mango Markets, Avraham Eisenberg’e Dava Açtı

Merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Mango Markets‘in arkasındaki şirket olan Mango Labs, istismarcı Avraham Eisenberg’e karşı kendi davasını açtı. Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi’nde 25 Ocak’ta açılan dava, Einseberg’in Ekim 2022’de platformunu milyonlarca dolar değerinde kripto para birimleri için sömürdüğünü iddia ediyor.

Dava, Mango Markets istismarcısının DeFi protokolüne yaptığı saldırıyla ilgili suçlamalar veya davalarla dördüncü kez karşılaşıyor.

mango markets avraham eisenberge 47 milyon dolarlik dava actiwert

Ayrıca mahkemeden Eisenberg ile Mango’nun ilgili DAO’su arasında yapılan bir anlaşmayı iptal etmesini ve bunun “geçersiz ve uygulanamaz” olduğunu ilan etmesini istedi. Avraham Eisenberg, haksız yere elde ettiği 67 milyon doları iade etmeyi kabul ettiğini bildirdi. Ancak istismarcı, geri kalan miktarı elinde tutmaya devam ediyor. Bunun sonucunda kripto kuruluşu, kalan parayı da alabilmek için dava yolunu tercih etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala