bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

Malezya Merkez Bankası, CBDC’lerin Verimliliğini Test Ediyor

malezya merkez bankasi cbdclerin verimliligini test ediyor

Şu anda küresel olarak birçok ülke, kripto paraları yasalara uygun bir şekilde konumlandırmaya çalışıyor. Bazı ülkeler bu alanda yasaklamalara giderken, bazıları El Salvador örneğinde olduğu gibi kriptoları benimsiyor. Son olarak Malezya Merkez Bankası da, Malezya’nın dijital para birimini benimsemenin potansiyel faydalarını değerlendirdiğini açıkladı.

Bloomberg’in haberine göre Bank Negara Malaysia, Merkez Bankası dijital para biriminin (CBDC) Malezya’da aktif olarak değerlendiriyor.

malezya merkez bankasi cbdclerin verimliligini test ediyor

Malezya Merkez Bankası CBDC’lerin Üzerinde Çalışıyor

Malezya geçtiğimiz yılın Eylül ayında, Merkez Bankası dijital para birimlerinin kullanımını test etmek için Bank for International Settlements, Avustralya, Singapur ve Güney Afrika ile güçlerini birleştirmişti. Bu çalışmaları tüm hızıyla sürdüren Malezya, kendi CBDC‘si üzerinde de çalışıyor.

Merkez Bankası Bloomberg’e verdiği demeçte, şu ifadelere yer verdi:

“CBDC ihraç etmek için bir karar verilmemiş olsa da, gelecekte CBDC ihraç etme ihtiyacının ortaya çıkması durumunda teknik ve politika yeteneklerimizi geliştirmek için kavram kanıtı ve deney yoluyla araştırmamızı CBDC üzerine odaklanmış durumdayız.” 

Başta Çin olmak üzere birçok ülke, bankalar arası transferlerden tüketici kullanımına kadar her şeyi daha ucuz ve daha verimli hale getirmenin bir yolu olarak merkez bankası tarafından piyasaya sürülen dijital para birimlerinin kullanımını test ediyor.

Malezya‘nın ise bu alanda nasıl bir eylem planı gerçekleştireceği ise merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala