bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,463.00 4.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,095.36 4.57%
bnb
BNB (BNB) $ 548.11 4.87%
solana
Solana (SOL) $ 137.31 9.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.498293 2.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470999 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.156432 4.71%

Malezya Mahkemesinden Kripto Para Hırsızlığına Karışan Aktöre Ceza

malezya mahkemesinden kripto para hirsizligina karisan aktore ceza

Malezya’da bir mahkeme, yerel aktör Mas Khan’a, yapımcısından yaklaşık 50.000 dolar değerinde kripto para varlığı çalması nedeniyle para cezası verdi.

8 Temmuz’da yayınlanan bir habere göre Khan, yapımcısı Datuk A. Aida’nın kripto paralarını çalması nedeniyle; iki kez hırsızlık ve 4.000 dolar para cezası veya 26 ay hapis cezası ile istemiyle yargılandı.

Habere göre, Khan’ın mağdurun özel anahtarlarına eriştiği ve iki ayrı zamanda dijital cüzdandan kripto paralar çaldığı ve yaklaşık 36.000 dolarlık cüzdanını boşaltmadan önce 14.000 dolar harcadığı iddia ediliyor. Haberde hangi kripto para varlığın çalındığı belirtilmese de, her iki hırsızlık vakası da 7 Mart 2019 sabahı, Kuala Lumpur yakınlarında gerçekleşti.

Khan, davanın üçüncü duruşmasında suçunu itiraf ettikten sonra, Sulh Ceza Hakimi Farah Nasihah tarafından hapis cezasına mahkum edildi. Sanık müdafi ilk olarak, soruşturmanın başlamasından bu yana müvekkilinin yetkililerle işbirliği yaptığı gerekçesiyle asgari düzeyde adli para cezası istedi.

Ancak habere göre Savcı yardımcısı Nur Intan Syakieraah Zakaria, mağdurdan çalınan kripto para varlığının büyük değerinin göz önüne alınması gerektiğini belirterek; daha sert bir cezalandırma sebebiyle itiraz edeceği belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala