bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,143.19 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,161.03 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 611.89 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 147.83 2.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.52521 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473622 0.75%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151635 1.28%

MakerDAO Kurucu Ortağından Ethereum Çıkışı

makerdao kurucu ortagindan ethereum cikisi

MakerDAO kurucu ortağı Rune Christensen, tüm USDC stablecoin varlıklarından çıkmayı önerdi. Christensen, bu varlıklarla Ethereum alabileceklerini belirtmiş olsa da bu fikir Ethereum kurucu ortağı tarafından beğenilmedi.

MakerDAO, Ethereum’a Yönelebilir

Şirketin kurucu ortağı Rune Christensen, kısa bir süre önce tüm USDC stablecoin’lerin kararlılık modülünden kaldırılmasını önerdi. Christensen, şirketin sahip olduğu 3.5 milyar dolar değerindeki USDC ile Ethereum (ETH) alabileceklerini belirtti. Christensen’in bu açıklaması Ethereum fiyatını yükseltebilecek olmasına rağmen, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, MakerDAO’nun bu hamlesinin “korkunç bir fikir” olacağını belirtti.

makerdao kurucu ortagindan ethereum cikisi 2

MakerDAO’nun resmi Discord kanalı üzerinden açıklama yapan Christensen, ABD Hazine Bakanlığı’nın kripto para karıştırıcısı Tornado Cash’e yönelik son yaptırımları hakkındaki endişelerini dile getirdi. Christensen açıklamasında, bu yaptırımların ilk düşündüklerinden daha ciddi bir şekilde gerçekleştiğini belirtti. Christensen açıklamasında, “Bence USDC’den ayrılmaya hazırlanmayı MakerDAO olarak ciddi bir şekilde düşünmeye başlamalıyız. Bu ayrılma neredeyse kaçınılmaz ve büyük hazırlıklar yapılması şart.” ifadesini kullandı. Kısa bir süre önce Circle CEO’su Jeremy Allaire, Circle’ın (USDC arkasındaki şirket), Banka Gizliliği Yasası gereklilikleri nedeniyle ABD Hazine Bakanlığı’nın Tornado Cash yaptırımlarına uymak zorunda kaldığını ve bu doğrultuda ilgili kurumdaki USDC varlıklarını dondurduğunu açıklamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala