bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,455.27 2.79%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,074.26 1.43%
bnb
BNB (BNB) $ 559.19 2.02%
solana
Solana (SOL) $ 146.01 6.81%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502399 1.05%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470594 5.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153246 3.75%

Mahkeme Tether’den USDT Desteğini Gösteren Belge İstiyor

Mahkeme Tetherden USDT Destegini Gosteren Belge Istiyor

Stablecoin‘ler, yapıları ve kullanım alanları sebebiyle son dönemde düzenleyicilerin odak noktası hâline gelmiş durumda. Buna bir de çok da uzak olmayan bir süre önce yaşanan UST çöküşü de eklenince baskılar daha da arttı. Bu noktada en öne çıkan isimlerden biri olan Tether ise sık sık davalar ile boğuşuyor. Son olarak Tether’in Bitcoin’in fiyatını şişirmeye çalıştığını iddia eden bir davada mahkemeden ilginç bir talep geldi. Mahkeme, Tether’den USDT‘nin desteklenmesi süreci ile alakalı mâli kayıt talep etti.

Mahkeme Tetherden USDT Destegini Gosteren Belge Istiyor

Mahkeme Tether’den USDT için Mâli Kayıt İstiyor

Stablecoin‘ler her ne kadar aynı amaç doğrultusunda sabitlendiği varlığın değerini korumaya çalışsa da bunu yapmak için farklı yöntemler kullanmakta. Bazı stablecoin’ler kendisini dolara sabitlemek için algoritmik bir yapı kullanırken, bazıları eş değer varlığı hazinesinde tutmaktadır. USDC örneğinde olduğu gibi basılan USDC’ye karşın eşit miktarda dolar tutulur. Ancak USDT için böyle bir durum söz konusu değil.

Bastığı USDT’lerin neye göre teminatlandırıldığı konusunda sık sık tartışma konusu olan Tether, bu son mahkeme talebi ile birlikte desteğini mâli kayıtlarda belirtmek durumunda. Mahkeme ek olarak Tether’den Bitfinex, Poloniex ve Bittrex’te sahip olduğu hesaplarla ilgili ayrıntıları paylaşmasını da talep ediyor.

Tether’in avukatları bu talebi oldukça külfetli olarak nitelendirip itiraz ederken, Yargıç Katherine Polo Failla, davacıların bu bilgiye net bir şekilde ihtiyaç duyduğunu ve bu belgelerin şüphesiz çok büyük önem arz ettiğini belirtti:

“Davada, yatırımcıların USDT kullanarak kripto emtia işlemleri yaptığı ve bu işlemlerin stratejik olarak piyasayı şişirmek için zamanlanmış olduğu iddia ediliyor. Bunun için bu belgeler şart”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala