bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,578.77 1.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,034.12 0.97%
bnb
BNB (BNB) $ 543.58 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 137.26 2.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494456 0.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.450932 0.69%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148359 0.31%

Maersk ve IBM’in Ortak Blockchain Projesi Alabora Oldu

Maersk ve IBMin Ortak Blockchain Projesi Alabora Oldu 1

Blockchain teknolojisi, hemen hemen her yerde karşımıza çıkmaya başladı. Lojistikten telekominikasyona, otonom sistemlerden bankacılığa kadar ulaşan geniş kullanımı, Blockchain’i her gün daha popüler kılıyor. Ancak bazı şirketler bu teknolojiyi hızlı bir şekilde benimsese de devamını getiremeyebiliyor. Öyle ki lojistik devi Maersk ve teknoloji şirketi IBM, Blockchain projeleri TradeLens’i 2023’ün başlarında sonlandırma kararı aldı.

Maersk ve IBMin Ortak Blockchain Projesi Alabora Oldu 2

Maersk ve IBM’in Ortak Blockchain Projesi TradeLens Kapatılıyor

Blockchain teknolojisi içerisinde barındırdığı güvenlik ve verimlilik odaklı felsefesi ile birçok alanda kendisine yer buluyor. Ancak ne yazık ki bu teknoloji her zaman istenileni sunamayabiliyor. Bunun en yakın örneği yakın zamanda Blockchain teknolojisini kullanmaktan vazgeçen Avustralya Menkul Kıymetler Borsası oldu.

Son olarak da Maersk ve IBM, nakliye odaklı Blockchain projesi TradeLens‘i 2023’ün başlarında sonlandıracaklarını açıkladılar. İki dev, tedarik zincirlerini, Blockchain ağına bağlayarak küresel ticareti iyileştirmeye yönelik proje üzerinde 2018 yılında birleşmişti. Ancak aradan geçen beş yıl sonrası proje beklentileri karşılayamadığı için pas tuttu.

Şirketler arası ticareti daha verimli hale getirmek için ortaya çıkan proje, oldukça büyük bir bütçeye sahipti. Nakliye ve navlun operatörlerine açık olan üyeleri, şeffaf bir dijital deftere kaydedilen mal işlemlerini doğrulayabilecekti. Asıl amaç ise üye nakliye şirketlerini birbirine bağlayarak paradan tasarruf etmekti. Ancak ne yazık ki proje yeteri kadar ilgi görmedi ve hedef kitlesini kendisine çekemedi. Bu da projenin kapatılmasına neden oldu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala