bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Madencilik Şirketi Iris, Zarar Etmemek için Fişleri Çekti

Madencilik Sirketi Iris Zarar Etmemek icin Fisleri Cekti

Kripto para piyasasındaki değişimlerden en çok etkilenen aktörlerden biri de şüphesiz madenciler. Yaşanan gelişmeler ile birlikte operasyonları büyük ölçüde sekteye uğrayabilen madencilik şirketleri hem enerji odaklı regülasyonlar hem de ana gelir kaynakları olan kriptoların fiyatındaki dalgalanma ile mücadele ediyor. Ancak son yaşanan dalgada Iris Energy kalesi daha fazla dayanamayarak cihazlarını kapattı.

Madencilik Sirketi Iris Zarar Etmemek icin Fisleri Cekti 1

Madencilik Şirketi Iris, Daha Fazla Zarar Etmemek için Fişleri Çekti

Avustralyalı Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Iris Energy, aldığı 108 milyon dolarlık krediyi temerrüde düşürdükten sonra madencilik gücünün önemli bir bölümünü kapattı. Madencilik şirketi tarafından 21 Kasım’da ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) sunulan bir raporda, 18 Kasım itibarıyla 107.8 milyon dolarlık bir kredide teminat olarak kullanılan donanımın devre dışı bırakıldığı bildirildi.

Şirket SEC’e sunduğu bildiride, birimlerinin “ilgili borç finansman yükümlülüklerini yerine getirmek için yetersiz nakit akışı ürettiğini” belirtti. Operasyon, ayda yaklaşık 2 milyon dolarlık Bitcoin brüt kârı sağlıyor ancak 7 milyon dolarlık borç yükümlülüklerini karşılayamıyor.

Bu nedenle Iris kapasitesini yaklaşık 3,6 EH/sn’ye azalttı. Kapasitenin, 1,1 EH/sn çalışır durumdaki donanım ve 1,4 EH/sn geçiş halindeki veya konuşlandırmayı bekleyen teçhizat dahil olmak üzere 2,4 EH/s civarında kaldığı belirtildi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala