bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,476.47 3.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,998.44 2.84%
bnb
BNB (BNB) $ 543.98 0.65%
solana
Solana (SOL) $ 130.18 6.67%
xrp
XRP (XRP) $ 0.48898 1.78%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442919 3.36%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.144158 8.82%

Madencilik Ekipmanı Üreticisi Bitmain, Çin’deki Satışları Durduracak

bitmain kriptopara tesis

Kripto para donanım üreticisi Bitmain‘in dijital para birimleri üzerindeki artan devlet baskısına tepki olarak Çin anakarasındaki makinelerin satışını askıya almayı planladığı ortaya çıktı.

Bitmain konuyla ilgili resmi olarak açıklama yapmamış olsa da, konuyla ilgili üç kaynak, şirketin başka bir dostane yargı yetkisine geçmek istediğini belirtti. Kaynaklar, önde gelen madencilik havuzları için makine satın alan iki kişiyi içerirken, üçüncüsü Çinli madencilerle çalışıyor. Bitmain, üretiminin önemli bir bölümünü Shenzhen bölgesinden taşımayı planlıyor. Ancak, firmanın bir sonraki hedefi henüz belli değil.

kripto para madencilik cihaz ureticisi bitmain turkiye pazarina girdi 67876876.jpg

Bitmain Madecilik Sistemlerini Çin’den Taşıyor

Bitmain tarafından bildirilenlere göre, Çin’in daha önce küresel Bitcoin madenciliği faaliyetinin önemli bir bölümünü oluşturduğu düşünüldüğünde bu oldukça önemli bir eylem. 2021 ortalarındaki ilk baskıyla birlikte çoğu madenci ülkeyi terk etmişti. Bu hareket, Bitcoin hash oranının yarısından fazlasının düşürerek madenciliğin daha kolay ve karlı hale gelmesiyle sonuçlandı.

Yetkililerin bu son hamlesi, Çinli Ethereum havuz operatörü SparkPool’un hem yurtiçinde hem de yurtdışında faaliyetlerini durduracağını duyurmasıyla da bağdaştırıldı. Şirket, genişleyen Çin pazarından çıkmak için 15’ten fazla kripto ile ilgili firma ile iletişim halinde hareket ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala