bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,192.93 3.26%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,054.91 1.20%
bnb
BNB (BNB) $ 548.65 3.20%
solana
Solana (SOL) $ 139.00 3.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500598 0.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.451267 0.58%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149526 0.34%

Madenciler Taşınıyor: Merge Sonrası ETC Hashrate ATH Yaptı

Madenciler Tasiniyor Merge Sonrasi ETC Hashrate ATH Yapti 2

Günümüzde kripto madenciliğinden gelen oldukça büyük bir işlem gücü bulunuyor. Bu işlem günün büyük bir kısmı kısa bir süre önce Merge güncellemesini başarıyla tamamlamadan önce Ethereum’da bulunuyordu. Ancak Ethereum’un PoS’a (hisse kanıtı) geçmesi ile birlikte bu durum değişiyor. Öyle ki Ethereum madenciliği yapamayan madenciler Ethereum’un 16 Temmuz 2016’da fork’lanmış sürümü Ethereum Classic’e yöneliyor. Bu durum ise Ethereum Classic‘in hashrate‘inde devasa bir artış yaratmış durumda.

Madenciler Tasiniyor Merge Sonrasi ETC Hashrate ATH Yapti
Kaynak: 2Miners

Merge Sonrası Ethereum Classic’in (ETC) Hashrate’i 214.84 TH/s ile ATH Yaptı

Ethereum Classic 2016 yılında bir grup geliştiricinin fikir ayrılığına düşmesi sonrası Ethereum’un bir fork’u olarak yolunu ayırdı. O günden bu yana aktif olarak yürütülen fork, Ethereum’un PoS‘a geçmesi ile birlikte kurtuluş limanı oldu. Diğer taraftan Ethereum’un PoW versiyonu da çıkarken madenciler ya Ethereum Classic’e ya da EthereumPoW‘a yöneldi. Bu durum Ethereum Classic’in hashrate oranında ATH yapmasına neden oldu.

Token’ı Gelmeden Airdrop’u Geldi: FTX ETHW AirDrop’u Gerçekleştirdi

Ethereum’un PoS’a geçmesini kabul etmeyen bir grup, Ethereum’u PoW kalacak şekilde fork’lama yoluna gitti ve Merge‘den 24 saat sonra mainnet’i başlatacaklarını açıkladılar. Diğer taraftan birçok borsa ETHW‘yi daha başlatılmadan desteklediklerini ve listeleyeceklerini açıklamıştı. Buna dayanarak da arkasında önemli bir destek alan fork’un token’ı ise daha ağda başlatılmadan FTX tarafından airdrop edildi.

Twitter üzerinde büyük bir takipçi kitlesine sahip Cobie tarafından paylaşılan tweet’e göre FTX, ETHW token’larını airdrop etti. Borsanın ETHW’nin ağda başlatılması sonrası nasıl destek sağlayacağı ise merak konusu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala