bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,860.99 2.48%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.67 1.60%
bnb
BNB (BNB) $ 582.44 1.62%
solana
Solana (SOL) $ 188.53 1.99%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629099 2.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.6521 0.50%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.216844 16.95%

Luxor Technologies, OrdinalHub’ı Satın Aldı

luxor technologies ordinalhubi satin aldi

Bitcoin ile NFT‘yi buluşturan Ordinals’e olan yoğun ilgi yeni yatırımların kapısını açtı. Kripto madencilik hizmetleri şirketi Luxor Technologies, Bitcoin tabanlı NFT araçları geliştiricisi OrdinalHub‘ı satın aldı.

Luxor Technologies, OrdinalHub’ı Bünyesine Kattı

Luxor’dan yapılan açıklamada OrdinalHub’ın Ordinals topluluğunda proje arayışı, NFT ticareti ve eğitim materyallerine erişim için bir merkez olarak bazı sorunları çözeceği belirtildi. Açıklamada, Ordinals alanının henüz emekleme aşamasında olduğu ifade edilirken, kurumsal düzeyde birçok çözümden yoksun olduğuna dikkat çekildi. Yapılan açıklamada, OrdinalHub’ın satış fiyatları 10 BTC’yi (250.000 $) aşan PunksonBitcoin, TaprootWizards, OrdRocks, OrdinalLoops, DeGods ve BitcoinShrooms gibi önemli projeleri içeren bir discord sunucusu olduğu da kaydedildi.

Ordinals protokolü, Bitcoin ağında NFT üretimini mümkün kılıyor. 21 Ocak’ta resmi olarak başlayan Ordinals, kısa sürede yoğun ilgi gördü. Ağ üzerinde 150 binden fazla NFT üretimi yapıldı. Ordinals’e olan ilgi şubat ayının başından bu yana yüzde 15.000 artış gösterdi. Diğer ağlardan birçok NFT projesi Ordinals protokolüne geçiş yaptı.

Diğer yandan Ordinals ile ilgili olarak Bitcoin topluluğunda olumlu ve olumsuz birçok görüş paylaşıldı. Protokolü savunanlar, Bitcoin için daha fazla finansal kullanım alanı yaratacağı fikrinin arkasında. Geliştirme ile daha fazla blok talebi oluşacağı ve ücretlerin artabileceği belirtiliyor. Karşı çıkanlar ise Nakamoto’nun eşler arası nakit sistemi olarak Bitcoin vizyonundan uzaklaşıldığını düşünüyor. Ayrıca protokol ile NFT benzeri yapıların blok yükünü artıracağı savunuluyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala