bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,536.29 0.78%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,153.62 1.15%
bnb
BNB (BNB) $ 613.17 1.44%
solana
Solana (SOL) $ 148.28 3.21%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527383 1.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.472254 1.53%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.151832 2.09%

Luna Foundation Guard, Rezervleri ile ilgili Açıklama Yaptı

luna foundation guard rezervleri ile ilgili aciklama yapti

Terra Blockchain ağında yaşanan zor günler, kripto piyasasını da derinden etkiledi. İlk olarak algoritmik stablecoin UST’nin değerinin 1 doların çok altına inmesi, sonrasında ise LUNA’nın 98 dolar olan değerinin sıfırı görmesi Terra’daki depremin derinliğini gösterdi. Bu süreçte merak edilen konulardan biri de Luna Foundation Guard‘ın sahip olduğu rezervlere ne olduğu oldu. Luna Foundation Guard, rezervleri ile ilgili açıklamayı Twitter üzerinden yaptı.

Luna Foundation Guard’dan Rezerv Açıklaması

Terra’nın 3.5 milyar dolarlık rezervi nereye gitti?” başlıklı yazımızda, kafa karışıklığı oluşturan konuya dair bazı detayları sizlerle paylaşmıştı. Şimdi ise Luna Foundation Guard, rezervleri hakkında açıklama ile gündeme geldi. LFG, kriz sırasında gerçekleştirdiği tüm eylemleri detaylı bir tweet dizininde anlattı. Vakfın kalan varlıkları UST sahiplerinin zararlarını telafi etmek için kullanmak istediği de biliniyor.

LFG’nin ilk tweetinde 7 Mayıs Cumartesi günkü rezervler var. Burada 80.394 BTC’yi, 39.914 BNB ve 26.281 USDT takip ediyor. Listede USDC, AVAX, UST ve LUNA da var.

Bir sonraki tweette ise Terra ekosisteminin sağlığına odaklanma amacıyla tutarlı olarak vakıf, rezervini UST’ye dönüştürmeye başladığını söyledi. Vakıf bunu doğrudan zincir üzerinde takaslar gerçekleştirerek ve ticarete girmelerini sağlamak için BTC’yi bir karşı tarafa aktararak yaptı. Bunun sonrasında doğrudan 26.281 USDT ve 23.555 USDC, 50.200 UST karşılığında satıldı.

10 Mayıs gününe gelindiğinde UST’nin değeri 0.75 dolara düştü. Bunun ardından 1.164.018 UST’ye dönüştürmek için 33.206 BTC satıldı.

12 Mayıs’ta LFG, 883.525.674 dolarlık UST’yi 221.021.746 dolarlık LUNA’ya takas etti. Bu, olası bir yönetişim saldırısına karşı korumak için bunu bir dizi doğrulayıcı arasında paylaştırıldı.

Açıklamaya göre vakfın güncel rezervi şöyle:

313 BTC
39,914 BNB
1,973,554 AVAX
1,847,079,725 UST
222,713,007 LUNA

Açıklamaya göre, tüm varlıklar kısa bir süre içinde dashboard.lfg.org‘da etiketlenmiş cüzdanlara iade edilecek.

Vakıf, kalan varlıklarını, önce en küçük sahipler olmak üzere, kalan UST kullanıcılarının zararlarını telafi etmek için kullanmak istiyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hazal Orta

Hazal, 1990 yılında, ailenin tek çocuğu olarak, İstanbul’un Fatih ilçesinde doğdu. Hayatının ilk 18 yılını İstanbul’da geçirdikten sonra üniversitede Turizm ve Otel İşletmeciliği okumak için Isparta’nın yolunu tuttu. Eğitim hayatı boyunca yalnızca stajlarda turizm sektörüyle ilgilendi. Üniversite eğitiminin ilk yıllarında Work&Travel programıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde üç aylık bir turizm deneyimi elde etti ve bu kariyerini, burada noktaladı. Eğitimi boyunca hiçbir gün bile turizmde bir kariyer hedeflemediği için okul biter bitmez kendine yeni bir çıkış aradı. Yazmaya ve yazılı basını takip etmeye olan ilgisiyle birlikte de kendini bilgisayar başında haber yazmaya çalışırken buldu. Editörlük kariyerine 2012 yılında, otomobil haberleri yazmaya çabalayarak başlayan Hazal, kariyerinin ilk yıllarında hem haberciliğin hem de dijital yayıncılığın dinamiklerini öğrenmeye başladı. SEO kelimesiyle tanışması da bu yıllara dayanıyor. Yaklaşık 6 yıl boyunca yerli ve yabancı basını yakından takip ederek en doğru bilgiyi, hızlı ve sade bir şekilde okurlarla buluşturmanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi. 6 yıllık bu otomotiv haberleri geçmişinin ardından ise soluğu teknoloji basınında aldı. Teknoloji basınındaki kariyerine Yazı İşleri Müdürü olarak başlayan Hazal, içerik üretiminin yanında yönetimi konusunda da önemli deneyimler elde etti. Bu süreçte hem teknoloji hem de otomotiv basınındaki bazı dergilerde de Yazı İşleri Müdürü ve Editör olarak görev alarak, basılı yayınlara dair de tecrübeler edindi. Farklı ekiplerle ve farklı sektörlerde çalışmanın çok yönlülüğe önemli katkılar sağladığını düşünen Hazal, yeni dönemde ise uzun suredir heyecan duyduğu blockchain teknolojisine daha fazla ilgi göstermeye başladı ve kariyerine de, teknolojiyle olan dirsek temasını kesmeden, bu doğrultuda devam etmeye karar verdi. Teknolojinin kanatları altındaki blockchain, NFT ve kripto para terimlerine aşina olan Hazal’ın yolu da böylelikle Kriptomeda ile kesişmiş oldu. BTCHaber.com'da Yönetici Editör görevini üstlenen Hazal, yazmaya bu çatı altında devam ediyor. Boş zamanlarında farklı alanlarda okumalar yapan Hazal, iyi yazmanın çok okumaktan geçtiğine inanıyor. Bilgisayar başından kalktığında ise soluğu dijital içerik platformlarında alıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala