bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 65,357.51 4.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,116.31 3.84%
bnb
BNB (BNB) $ 562.99 4.44%
solana
Solana (SOL) $ 144.87 8.92%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502215 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469086 4.83%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152974 4.72%

Lüksemburg Antitröst Kurumu’ndan Yeni Hamle

luksemburg antitrost kurumundan yeni hamle

Hükümetler, Blockchain ve kripto para birimi düzenlemeleri üzerinde çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Bu nokrada Lüksemburg Antitröst Kurumu, Web3 ve Blockchain rekabetini araştırmaya başlıyor.

Lüksemburg Antitröst Kurumu’ndan Web3 ve Blockchain Adımı

Salı günü yapılan bir açıklamaya göre, Lüksemburg rekabet kurumu, Blockchain teknolojisine yönelik bir piyasa incelemesi başlatıyor. Bu inceleme, Web3 ekonomisinin ilk incelemesi olma potansiyeline sahip.

Avrupa Birliği üyesi olan hükümet, küçük bir devlet olmasına rağmen önemli bir finans merkezi durumunda. Bu nedenle ülke, kripto para birimlerini destekleyen teknolojiyi dijital ve çevresel geçiş için kilit olarak görüyor. Konu hakkında yetkililer yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bu sektörün güçlü potansiyeli göz önüne alındığında, Web3 aktörlerinin etkin ve rekabetçi bir pazarda gelişebilmelerini sağlamak önemlidir.

Rekabet piyasa incelemeleri, belirli bir pazarın nasıl çalıştığı hakkında sektörde faaliyet gösteren şirketlerden bilgi toplar ve hâkim konumun kötüye kullanılması gibi rekabet ihlalleri için daha fazla yaptırım eylemlerinin temelini oluşturabilir.

Son olarak bu çalışma, yeni Blockchain tabanlı şirketlerin mevcut Web2 internet şirketleri ile nerede ve nasıl rekabet ettiğini inceleyecek ve Web3 projelerine karşı uygulanan potansiyel anti-rekabetçi uygulamaları belgeleyecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala