bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,653.05 4.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.61 2.75%
bnb
BNB (BNB) $ 551.37 2.69%
solana
Solana (SOL) $ 140.79 4.23%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502784 1.33%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.457594 2.05%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153253 3.24%

LooksRare (LOOKS) Nedir?

looksrare nedir

LooksRare, yatırımcıları, koleksiyoncuları ve yaratıcıları ödüllendirmeye odaklanan, topluluğuna öncelik veren bir NFT pazar yeri

LooksRare kuruluş sürecini “NFT insanları tarafından NFT insanları için geliştirildi” şeklinde tanımlıyor.

LooksRare, OpenSea’de en az 3 ETH’lik işlem hacmine ulaşan kişilere bir airdrop gerçekleştirerek faaliyetlerine başladı. Öyle ki airdrop almaya hak kazanan kullanıcılar, cüzdanlarının %60’ına eş değer tutarda 110.000’i aşkın cüzdan LOOKS airdrop’una hak kazandı.

LooksRare’ın topluluk odaklı yaklaşımı 3 ana sütuna ayrılıyor:

  • Kullanıcıları ödüllendirmek: Platformda NFT satın alan veya satan kullanıcılar LOOKS olarak ödüller alır.
  • Platform ücretlerinin yeniden dağıtılması: Üretilen ücretlerin %100’ü stakerlara gider.
  • Anında telif hakkı ödemeleri: İçerik oluşturucular satış anında telif hakkı ödemelerini alırlar.

LooksRare, platformun zaman içinde yeni özellikler sunmasına olanak tanıyan modüler akıllı sözleşmelerle oluşturulmuştur. LooksRare, NFT yatırımcıları ve koleksiyoncuları için çok çeşitli özellikler barındırıyor. Örneğin kullanıcılar bir koleksiyondaki tüm NFT’ler için teklif verebilir, belirli bir özelliğe sahip NFT’ler için teklif verebilir, işlemleri çoklu olarak iptal edebilir. Bu ve bunun gibi özellikleri sayesinde LooksRare kısa bir süre içerisinde popülaritesini arttırdı.

LooksRare’i Kim Kurdu?

LooksRare, 2022 yılının Ocak ayında “Guts” and “Zodd” takma adlarını kullanan iki kişi tarafından geliştirildi. Platformun web sitesinde ise LooksRare ekibinde yer alan 14 kişinin ismi yer alıyor.

LooksRare, birçok yönden, yine “Chef Nomi” adlı anonim bir hesap tarafından kurulan SushiSwap DEX’e benziyor. Looks’un piyasada OpenSea ile rekabetine benzer şekilde, Sushi de UniSwap ile rekabet ediyordu. LooksRare tıpkı SushiSwap gibi rakiplerindeki işlem hacmini kendi platformuna çekmek için dev bir airdrop gerçekleştirdi.

LooksRare’i Benzersiz Kılan Özellikler Neler?

LooksRare, OpenSea gibi platformlardan ve OpenDao(SOS) gibi NFT pazarındaki hakimiyetine meydan okumaya yönelik diğer girişimlerden birkaç yönden ayrılıyor.

Tıpkı SushiSwap’in Uniswap’e meydan okuması gibi LooksRare da OpenSea’ye meydan okuyor. Zira OpenSea zaman zaman iş stratejisi nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. LooksRare, SushiSwap‘e benzer şekilde daha demokratik ve kullanıcı odaklı bir kültürle rekabet ediyor. Öyle ki token’lerinin toplam arzının %75’i topluluk için ayrıldı.

İkinci olarak, LooksRare profesyonel görünen ve hissettiren bir platform sunarak diğer topluluk odaklı projelerden ayrılır. LooksRare’deki kullanıcılar NFT’leri doğrudan MetaMask gibi cüzdanlarından alıp satabilir. Web sitesine bağlandıktan sonra, profillerini özelleştirebilir ve tek NFT’leri veya tüm koleksiyonları alıp satmaya başlayabilirler. Tüm işlemler için ETH veya WETH cinsinden ödeme yapılır.

LooksRare (LOOKS) Coin Nedir?

LOOKS, platformun yönetişim tokenidir. LOOKS’un toplam arzı, aşağıdaki dağılıma göre 1 milyardır:

  • Topluluk (%75): 44,1 alım satım ödülleri, %18,9 stake ödülleri, %12 airdrop
  • Ekosistem geliştirme (%10): hazine fonları
  • Takım (%10)
  • Stratejik satış (%3,3)
  • Likidite yönetimi (%1,3)
  • ANC likiditesi (%5)
  • Airdrop’lar (%5)

Token emisyon programına göre, LOOKS toplam arzına iki yıl sonra ulaşacak.

Platform, tüm NFT satışlarından WETH cinsinden %2 işlem ücreti tahsil ediyor. Her 24 saatte (6,500 blokta bir) toplanan işlem ücretleri, sonraki 6.500 blok boyunca LOOKS staker’larına doğru orantılı olarak yeniden dağıtılıyor.

LOOKS Coin kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LooksRare coin 3,49 TL‘den işlem görüyor. LooksRare fiyatı son 24 saat içerisinde değişim gösterdi. LOOKS son 24 saatteki işlem hacmi ise dolar, toplam piyasa değeri ise dolar seviyesinde.

LOOKS Coin kaç dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 LOOKS token dolardan işlem görüyor. 2023 yılının Şubat ayı itibariyle LooksRare coin tüm zamanların en yüksek seviyesi rekorunu 7,10 dolarla kaydetti. Bununla birlikte LOOKS yılın en düşük seviyesini ise 0.11 dolarla belirledi.

LOOKS coin grafiği

Anlık olarak güncellenen LOOKS coin grafiği üzerinden canlı verileri takip edebilirsiniz. İşte LooksRare coin’in son 24 saatte kaydettiği en yüksek ve en düşük fiyat seviyeleri.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Tuncay Aydıner

1997 yılında Rize’de doğan Tuncay İlkokul ve Ortaokul eğitimini 9 Mart İlköğretim Okulu’nda aldı. Lise eğitimini Çayeli Anadolu Öğretmen Lisesi’nde tamamladı. Tuncay, tarihe dış politikaya ve hukuka duyduğu ilgi nedeniyle üniversite eğitimine Erzurum Atatürk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde devam etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala