bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,990.41 5.63%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,108.12 3.56%
bnb
BNB (BNB) $ 559.88 3.37%
solana
Solana (SOL) $ 144.12 10.10%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499133 1.82%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.464468 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152546 5.58%

Litvanya Merkez Bankası’ndan Blockchain Bazlı LBCOIN

litvanya merkez bankasi ndan blockchain bazli lbcoin

Litvanya Merkez Bankası, 23 Temmuz’da blockchain tabanlı dijital coin olan “LBCOIN”i yayınlayacak. Bu dijital para, altı dijital token ve bir fiziksel gümüş madeni paradan oluşuyor.

Litvanya’nın Merkez Bankası blockchain tabanlı dijital kolektör coin olan LBCOIN’i 23 Temmuz’da başlatıyor. Tahsil para, altı dijital token ve bir fiziksel gümüş paradan oluşur. LBCOIN satın alan kullanıcılar, önce fiziksel bir gümüş  parayla değiştirilebilecek, altı dijital token seti alacak. Her dijital token Litvanya’nın Bağımsızlık Yasası’nın 20 imzacısından birini temsil eder ve fiziksel gümüş  para 19.18 €  değerinde bir kredi kartını temsil eder; bu miktar ise 20 imza sahibinin Bağımsızlık Yasasını imzaladığı yıla denk gelir.

Merkez Bankası Destekli Bir Dijital Para Birimi Değil

Litvanya Merkez Bankası, 24.000 dijital token ve 4.000 fiziksel gümüş para içeren, toplam 4.000 adet LBCOIN çıkaracak. Bir LBCOIN 99 € ( yaklaşık 110 $) olarak fiyatlandırılır. LBCOIN, merkezi bir banka destekli dijital para birimi (CBDC) değildir ancak proje başarılı olursa, bankanın CBDC’leri keşfetmesine yardımcı olabilir. Litvanya Bankası yönetim kurulu üyesi Marius Jurgilas, LBCOIN’in merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) potansiyelini araştırmak için önemli bir deney olduğunu söyledi. Bu para NEM genel blockchain üzerine inşa edilmiştir ve satın alındıktan sonra, bir NEM cüzdanında veya LBCOIN’in çevrimiçi mağazasında özel bir cüzdanda saklanabilir. LBCOIN ayrıca hediye olarak gönderilebilir veya ülkedeki diğer alıcılarla değiştirilebilir.

Dünyadaki Ülkeler CBDC’leri Denemeye Devam Ediyor

Dünyadaki ülkeler şu anda merkezi bir banka destekli dijital para basma fikri ile çalışıyor ve deniyorlar. Bazı ülkeler bu alanda oldukça ileride. Çin, merkezi dijital para birimi DCEP (Dijital Para Birimi Elektronik Ödeme) olarak adlandıran yeniliği çıkaracak ilk büyük ülke olmaya hazırlanıyor. Daha önce, Kanada Merkez Bankası bir CBDC proje yöneticisi için bir iş ilanı vermişti. ABD de dahil olmak üzere, birçok ülke CBDC yayınlamayı düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala