bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 5.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.13 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 551.78 6.38%
solana
Solana (SOL) $ 139.72 8.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501703 4.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455266 5.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150427 3.45%

Litecoin’in (LTC) TL Bazında Teknik Analizi – 11 Mart 2020

litecoinin ltc tl bazinda teknik analizi 11 mart 2020

Litecoin’in paribu.com borsasındaki verilerine göre logaritmik ölçekteki günlük grafiği aşağıda gösterilmiştir. Son günlerde kripto para piyasasındaki düşüşe LTC de ayak uydurmuş ve grafikte görüldüğü gibi 508 TL seviyelerinden şu anki değeri olan 307 TL seviyesine kadar geri çekilmiş durumda.

Aşağıdaki Grafik 1’de mavi ve kırmızı renkte düşen ve yükselen trend çizgileri numaralandırılarak gösterilmiştir. Gelinen noktada 1 numaralı kırmızı yükselen trend çizgisinin logaritmik ölçekte kırıldığı görülüyor.

Aynı grafiği lineer ölçekte inceleyecek olursak Grafik 2 elde ediliyor. Aşağıdaki grafiğe göre 1 numaralı kırmızı yükselen trend çizgisinin lineer ölçeğe göre henüz kırılmadığı görülüyor.  Buna göre 11 Mart 2020 gün sonu itibariyle kapanışın 303 TL ve altında gelmesi durumunda söz konusu yükselen trend çizgisi her iki ölçeğe göre de kırılmış olacak. Böyle bir durumda, daha önce de defalarca destek ve direnç olarak çalışmış olan ve grafiklerde yatay kesikli çizgiyle gösterilen yatay destek seviyesi 280 TL civarları olarak karşımıza çıkıyor ve Litecoin fiyatının bu seviyeyi hedeflemesi söz konusu olabilir. Bu seviyenin de altında kapanışların gelmesi durumunda logaritmik ölçeğe göre 246, lineer ölçeğe göre 237 TL seviyelerinde destek gösteren 2 numaralı kırmızı yükselen trend çizgisi hedeflenebilir.

Yükselişler için grafiklerde mavi noktalı çizgi ile gösterilmiş olan 1 numaralı düşen trend çizgisinin üzerinde kapanışların gelmesi gerekir. Bunun için de yaklaşık 349 TL seviyesinin aşılması gerekiyor. Olası böyle bir yükselişin hedefleri ise aşağıdaki grafikte 389, 427 ve 454 TL seviyesi olarak gösterilmiştir. Trend çizgilerinin eğimleri nedeniyle, zaman ilerledikçe desteklerin artan, dirençlerinse azalan değerler göstereceği ise unutulmamalıdır.

Litecoin Teknik Analizi
Grafik 2 Lineer ölçekte 1 numaralı kırmızı yükselen trend çizgisi henüz kırılmamış

LTC/TRY İçin Fibonacci Seviyeleri

Aşağıdaki grafikte 215 TL ile 508 TL arasındaki yükselişin fibonacci geri çekilme seviyeleri gösterilmiştir. Buna göre, şu an itibariyle fiyatın 0.618 katsayılı geri çekilme seviyesinin altında 0.79’luk geri çekilme seviyesi olan 277 TL’yi hedeflediği görülmektedir. Buradan çıkarılabilecek sonuç şu olabilir: Litecoin fiyatının TL bazında 277 seviyelerini test etme ihtimali yüksek görünüyor. Bu seviye aynı zamanda yukarıda açıklanmış olan 280 TL seviyesindeki tarihsel yatay destek seviyesine de oldukça yakın. Dolayısıyla bu seviyenin test edilmesi muhtemeldir. Ancak, bu seviyenin test edilmesi aynı zamanda yukarıdaki grafiklerde kırmızı renkte gösterilmiş olan 1 numaralı yükselen trend çizgisinin de kırılmış olması sonucunu beraberinde getirir. Bu durumda düşüşün bir süre daha devam ederek yine yukarıdaki grafiklerde gösterilen 2 numaralı yükselen trend çizgisinin test edilmesini gündeme getirebilir. Bu da 246 ve 237 TL civarlarının hedeflenebileceği anlamına gelir.

Litecoin Teknik Analizi
Grafik 3 Fibonacci Geri Çekilme Seviyeleri

LTC/TRY Bollinger Bantları

Aşağıdaki grafikte ise günlük grafikte bollinger bantları gösterilmiştir. Bollinger bant alt çizgisinin 280 TL seviyesine son derece yakın değerlerde olması, olası bir düşüşte 280 TL’nin önemi bir kez daha gösteriyor. Bu seviye test edilecek olursa, buradan çok kısa vadede bir tepki yükselişi söz konusu olabilir. Ancak bollinger bant orta çizgisinin eğiminin hâlâ negatif olduğu dikkate alınırsa, olası tepki yükselişlerine rağmen orta vadeli düşüşün bir süre daha devam etme ihtimalinin yüksek olduğu düşünülebilir. Bu nedenle yeni alım düşünenlerin taban oluşumunu görmeyi beklemelerinde fayda olabilir.

Litecoin Teknik Analizi
Grafik 4 Bolliner Bant alt çizgisi yaklaşık 280 TL seviyelerinde

LTC-TRY’de Indikatörler Ne Söylüyor?

Aşağıdaki grafikte ise MACD, RSI ve STOCH RSI indiktörleri gösterilmiştir. Bu indikatörlerin üçünün de şu an için satış sinyali üretmeye devam ettiği görülüyor. Ancak burada daha çok dikkat edilmesi gereken indikatör RSI. RSI, referans seviyesi olan 30’a oldukça yakın. RSI’ın geçmişteki hareketleri incelendiğinde 30’un altına indiği zamanlar fiyatlardaki düşüşün hız kazandığı görülüyor. Bu nedenle günlük kapanışlar itibariyle RSI değerinin 30 seviyesinin altında kalıp kalmayacağının takip edilmesinde fayda olabilir.

Litecoin Teknik Analizi

ÖZETLE:

Litecoin’de ilk kritik destek seviyesi 303 TL olarak görülüyor. Bu seviyenin altında 277-280 seviyeleri hedeflenebilir. Destek ve dirençler şu şekilde:

Destekler: 303, 280, 246, 237

Dirençler: 327, 349, 361, 389

Bol kazançlar dilerim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala