bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,241.21 1.45%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.60 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 559.49 1.76%
solana
Solana (SOL) $ 145.51 4.68%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502213 0.52%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46887 4.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 2.64%

Litecoin’in Dolar Bazında Teknik Analizi – 27 Ocak 2021

litecoinin dolar bazinda teknik analizi

LTCUSD’nin Coinbase verilerine göre logaritmik ölçekteki haftalık grafiği aşağıda gösterilmiştir. Grafikte üç tane daire içine alınmış olan nokta birleştirilerek elde edilmiş olan uzun vadeli fibonaci kanalına dikkat edin. Bu kanalın 1 katsayılı çizgisi geçtiğimiz haftalarda test edilmiş oldu. Bu seviyenin üzerine hafta içinde çıkılmış olsa bile, haftalık kapanış 1 katsayılı kanal üst çizgisi seviyesinden geldi ve bundan sonra başlamış olan kâr realizasyonu devam ediyor.

Şu an yaklaşık 128 dolar seviyesinde işlem gören Litecoin’in aşağıdaki haftalık grafiğinde siyah renkte gösterilmiş olan orta vadeli yükselen trend çizgisinin yaklaşık 115 dolar seviyesinde destek oluşturabileceği anlaşılıyor. Bu çizginin üzerinde kalındıkça Litecoin’deki yükseliş devam edecektir. Diğer taraftan bu siyah çizginin altında haftalık kapanışların gelmesi durumunda ise, 85 dolar seviyesinden geçen 0.618 katsayılı fibonacci kanal çizgisi hedeflenebilir.

litecoinin dolar bazinda teknik analizi 4

LTCUSD’DE SİMETRİK ÜÇGEN FORMASYONU

Litecoin’in aşağıdaki günlük grafiğinde son zamanlarda oluşan ve gri taranmış alan halinde gösterilmiş olan simetrik üçgen formasyonunu dikkatle izlemekte fayda var.

Simetrik üçgen formasyonları yön tayini tespiti anlamında, tahmin edilmesi en güç formasyonlardan birisidir. Bu formasyonun her iki tarafa da (yükseliş ya da düşüş şeklinde) sonlanması ihtimali neredeyse aynıdır. Ancak, simetrik üçgen formasyonlarını oluştukları yer açısından incelediğimizde bazı ipuçları elde edebiliriz.

Litecoin’de aşağıdaki simetrik üçgen formasyonu, uzun bir zamandır devam eden yükselen bir trend sırasında ortaya çıkmış durumda. Yükseliş trendlerinin sonunda trend dönüş formasyonu olarak oluşumu gözlemlenebilen simetrik üçgen formasyonları genelde aşağı kırılarak sonlanır. Ancak, bu formasyonların simetrik olma özelliğinden dolayı, aşağı kırılacaklarından çok da emin olamıyoruz. Bu nedenle, üçgenin alt çizgisinin altında günlük kapanışların gelmesi simetrik üçgenin de aşağı kırıldığının bir teyidi olarak kabul edilir.

LTCUSD’deki simetrik üçgen formasyonu aşağı yönde kırılarak gerçekleşecek olursa, kırmızı düş çizgiye paralel olarak çizilmiş kırmızı kesikli çizgilerin hedeflenmesi muhtemeldir. Bu doğrultuda 125 dolar seviyesinden geçen alt çizginin kırılması ile 103 dolar seviyesinden geçen en yakın kırmızı kesikli çizgi hedeflenebilir. Bu seviye aynı zamanda, yaklaşık 45 dolar seviyesinden gelen orta vadeli yükselen trend çizgisinin de geçtiği seviyedir. Bu nedenle, 103 dolar seviyesine doğru olası bir düşüş hareketi sırasında bu destek dikkatle takip edilmeli. Bu desteğin kırılması söz konusu olursa düşüşün hızlanması beklenebilir.

Diğer taraftan, simetrik üçgenin üst çizgisini oluşturan kırmızı düz çizginin üzerinde, 150 dolar üzerinde, kapanışların gelmesi durumunda formasyonun yukarı kırılarak sonlandığını düşünmeliyiz. Böyle bir durumda ise mavi renkteki kesikli çizgiler hedeflenecektir. Bu doğrultuda 150 doların üzerindeki günlük kapanışlarda ilk etapta 180 dolar seviyesi hedeflenebilir.

litecoinin dolar bazinda teknik analizi 2

LTCUSD’DE FİBONACCİ GERİ ÇEKİLME SEVİYELERİ

Litecoin’de aşağıdaki grafik zamanı itibariyle simetrik üçgen formasyonunun alt çizgisi kırılmaya çalışılıyor. Eğer bu gerçekleşirse 41 dolar ile 186 dolar arasında yaşanmış olan yükselişin fibonacci geri çekilme seviyelerini de dikkatle takip etmekte fayda var. Bu doğrultuda, 0.382 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesinin 105 dolar seviyesinden geçtiği görülüyor. Bu seviye de, yukarıda açıklamaya çalıştığım 103 dolar desteğine oldukça yakın bir seviyedir. DOW TEORİSİNE göre düzeltme dalgaları olarak da adlandırılan bu tarz ikincil dalgaların kendinden önce yaşanmış olan yükseliş dalgalarındaki yükselişin yaklaşık yarısını geri alması beklenir. Bu durumda, 103 – 105 dolar aralığının kırılması durumunda 0.50 katsayılı fibonacci geri çekilme seviyesi olan 88 dolar seviyesi dikkatle takip edilir. Bu seviyenin de yukarıda açıklamaya çalıştığım 85 dolar seviyesindeki ikinci önemli destek seviyesine oldukça yakın olduğu göz ardı edilmemeli.

Özetle;

Litecoin için takip edilebilecek destek ve dirençler aşağıda gösterilmiştir. Sağlıklı ve bol kazançlı günler dilerim.

Destekler: 125, 115, 103, 100, 85

Dirençler: 136, 142, 150, 166, 180

litecoinin dolar bazinda teknik analizi 3

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Mehmet Yıldızlı

Ankara'da Yüce Fen Lisesi'nden 1992 yılında mezun oldu. Aynı sene Marmara Çevre Mühendisliği'ni kazandı. Üç sene burada öğrenim hayatına devam ettikten sonra, 1992 yılından itibaren ilgilendiği hisse senedi piyasaları, işletme ve finansla ilgili teorik bilgiyi de derinlemesine öğrenmek istediği için üniversite sınavına tekrar girerek Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim hayatına devam etti. Mehmet Yıldızlı 28 Kasım 2018 tarihinde kurduğu Paradox Danışmanlık Bilişim Tic. Ltd. Şti altında çalışmalarına devam etmektedir.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala